Lyt til artiklen:

Nesbo udruller ny hollandsk brænder

00:00
Hastighed: ???x
02:36

Redskabsproducenten overtog i foråret import af HOAF-ukrudtsbrændere, som tidligere hovedsagelig kun har været solgt på Sjælland.

MARIAGER: Redskabs- og maskinproducenten Nesbo fra Mariager udvikler, producerer og sælger blandt meget andet deres egen serie ukrudtsbrændere til det professionelle marked i Danmark. Men da Nesbo i foråret overtog Ibsens Gasteknik i Sorø, fulgte der en importaftale af de hollandsk-producerede HOAF-gasbrændere med.

HOAF er tidligere solgt via Ibsens til primært sjællandske kunder, men nu vil Nesbo udrulle HOAF-redskaberne til forhandlere i hele landet, og derfor er der bestilt et større antal brændere hjem til lager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Supplement til egne modeller

- HOAF er et perfekt supplement til vores egne ukrudtsbrændere, da de primært henvender sig til det professionelle segment som for eksempel kirker, boligforeninger, kommuner og anlægsgartnere, fortæller salgschef Jakob Mosgaard til Grøn Teknik.

HOAF-serien består af fem modeller, hvoraf de tre mindste er walk-behind brændere mens de to store er til montering på redskabsbærere.

Uden åben flamme

- Det er solide kvalitetsbrændere, som desuden har den fordel, at de bruger meget mindre gas, siger han og tilføjer, at HOAF-brænderne benytter en anden teknik uden åben flamme.

- Det nye brænderprincip baserer sig på varm luft på ca. 600 grader. Den høje temperatur kombineret med blæsereffekt, reducerer gasforbrug og CO2 udledning med 40 procent per kørt kilometer i forhold til brænder med åben flamme, fastslår Jakob Mosgaard.

Isoleret brænderkasse

HOAF WeedAir har forrest monteret en topisoleret brænderkasse, der gør det muligt at brænde helt op ad hække og lignende, uden at gøre skade på disse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Walk behind modellerne WeedAir 50 IB, WeedAir 75 IB og WeedAir 75 IBE har en arbejdsbredde på 500-750 mm. De to mindste er håndskubbede modeller mens den største har elektrisk fremdrift. Til alle tre skal der benyttes traditionelle campingflasker.

Også i Sverige

De to store modeller til redskabsbærere hedder WeedAir 1002 IB og WeedAir 120 IB og har arbejdsbredde på henholdsvis 1000 og 1200 mm. Der findes dog bredder op til 1500 mm, og samtidig findes der også et omfattende program af brændere til landbrug/gartneri. Dette har man hos Nesbo ikke i første omgang taget fat i.

Nesbo har også importen i Sverige, hvor salgschefen ligeledes forventer at sælge HOAF-brænderne - dog i et mere beskedent omfang, da vores svenske broderfolk som hovedregel anvender varmt vand i stedet for brændere, blandt andet på grund af at træbyggeri er meget mere udbredt end i Danmark.