Lyt til artiklen:

Danmark skriver historie med første kvinde til VM i Timbersports

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Holdkonkurrencen til VM i Timbersports fandt sted fredag i Partille Arena ved Göteborg. De regerende mestre Australien tog guldmedaljen hjem. Danmark fik hård konkurrence og endte på en 19. plads ud af 20 hold.

Over 100 atleter fra 20 nationer konkurrerede fredag i holdkonkurrencen ved verdensmesterskabet i Timbersports 2022, i Partille Arena uden for Gøteborg i Sverige. Efter tidtagningen stod Danmark over for Ungarn. Den første til at konkurrere i dette heat og den første til at fuldføre disciplinen var Felixia Banck på Stock Saw. Ungarn gennemførte dog hele heatet først med tiden 1:27:90 minutter, mens det danske hold missede tidsgrænsen på 2:00:00 minutter og dermed blev elimineret fra konkurrencen.

Det danske hold bestod udover Felixia Banck af Bo Andersen, Esben Pedersen og Jesper Sjødahl Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Felixia arbejder for træerne

Se også:

Felixia arbejder for træerne

Holdformatet i Timbersports ligner en stafet, hvor atleterne og disciplinerne veksler. To hold møder hinanden i knock-out-heats, hvor det hold, der afslutter de fire discipliner først, går videre til næste runde.

For Felixia Banck markerede verdensmesterskabet i Sverige hendes første internationale konkurrence, og hun var tilfreds med sin præstation.

- Det er ekstremt sjovt og en stor ære at være her og repræsentere Danmark. Det føles også meget stort at repræsentere alle kvinder i sporten, siger Felixia Banck og fortsætter:

Bo Andersen konkurrerer med økse og sav

Se også:

Bo Andersen konkurrerer med økse og sav

- Inden næste konkurrence vil vi arbejde på at gøre overgangene endnu bedre, og øve vores respektive discipliner for at kunne vende stærkt tilbage næste år.

Hvad angår resten af de nordiske lande, sluttede Sverige på en 6. plads og Norge på en 15. plads. Australien tog guldmedaljen for tredje gang i træk efter en sejr over USA med tiden 52:96.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den individuelle konkurrencen lørdag blev det også til australsk guld, da Brad de Losa skrabede 60 point sammen og slog de andre konkurrenter. Konkurrencen var tæt, da amerikanske Matthew Cogar samlede 59 point sammen.