Anlægsgartnervirksomheden OKNygaard har i samarbejde med Odense Kommune omdannet et område af Roesskovparken i Odense.

I samarbejde med Odense Kommune fik OKNygaard Fyn til opgave at udarbejde et elevprojekt, der kunne forskønne en stor sydvendt skråning i Roesskovparken, som fremstod bar sammenlignet med resten af området. Det oplyser OKNygaard.

En opgave som afdelingens otte elever fik ansvar for og gik til med stor iver, hvor der med ønsket om at skabe mere biodiversitet blev arbejdet med pælebor, gravet med maskiner til nye kvashegn, lagt natursten, sået frø og etableret uglekasser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet er, at parkens brugere nu kan opleve to insekthoteller, der fungerer som levested for blandt andet pindsvin, insekter og andre smådyr, natursten til firben samt hjemmehørende stauder som okseøje og røllike for at tiltrække sommerfugle og insekter.

rich-media-2
Biodiversiteten pibler frem på den sydvendte skråning i parken. Foto: OKNygaard.

Driftsleder hos OKNygaard Fyn, Trine Maria Albertsen, glæder sig over, at elevprojektet efter kun et år har bidraget til synligt større biodiversitet.

- Det ser enkelt ud, men det er ikke nogen nem opgave at skabe større biodiversitet på et allerede etableret område. Det kræver faglig viden, løbende drift og en god portion tålmodighed, for nye planter og levesteder kan være år om at etablere sig, siger hun.

Erfaring til eleverne

Der er ifølge anlægsgartnervirksomheden flere fordele ved elevprojektet i Roesskovparken.

Den naturmæssige værdi bliver forøget med større mangfoldighed af dyre- og plantearter, samtidigt med at parkens besøgende får endnu mere at se på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Natursten på sydvendte skråninger er særligt velegnede til at skabe varme steder til smådyr. Foto: OKNygaard.

Dertil får de elever, som er under oplæring hos OKNygaard Fyn i forbindelse med deres uddannelse, en masse praktiske erfaringer med videre i rygsækken.

- Det har været en god oplevelse og en vigtig læring for mig som elev, fortæller Katrin Jürgensen, der er elev hos OKNygaard Fyn i forbindelse med hendes uddannelse som grøn anlægsgartner.

- Odense Kommune gav os mulighed for både at planlægge, beregne og udføre projektet, hvilket har givet os elever større socialt sammenhold og en større faglig indsigt, siger hun.

rich-media-5
Roesskovparken ligger i Odense. Foto: OKNygaard.

HR-udviklingschef i OKNygaard, Jakob Arler, tilføjer, at projektet bidrager til elevernes uddannelse på flere punkter:

- Arbejdet som anlægsgartner er i høj grad en holdindsats, hvor alle skal bidrage for, at projekterne kommer godt i mål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt for os som virksomhed, at vi ikke kun fokuserer på den faglige uddannelse af vores elever, men også arbejder aktivt med elevernes menneskelige dannelse, så de lærer at være gode kolleger, der respekterer og støtter hinanden som del af et samlet hold, hvor alles kompetencer bliver brugt bedst muligt, siger han.