Lyt til artiklen:

Citylawn afleverer splinterny kunstgræsbane til boldklub

00:00
Hastighed: ???x
02:49

Det er Citylawns første projekt, efter den danske kunstgræsvirksomhed blev solgt til den italienske kunstgræsproducent Limonta Sport.

Det er helt nyt, italiensk kunstgræs, som medlemmerne af Himmelev-Veddelev Boldklub ved Roskilde får under fodboldstøvlerne, når de snart træder på deres splinternye fodboldbane for første gang.

Boldklubben er en meget aktiv klub, som for nogle år siden fik deres første kunstgræsbane. Men klubben fandt ud af, at de stadig havde et kapacitetsproblem og derfor havde brug for en bane mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den opgave blev tildelt kunstgræsvirksomheden Citylawn sammen med hovedentreprenør Karise Anlæg, som nu har lagt sidste hånd på den netop afleverede kunstgræsbane, fortæller direktør for Citylawn, Thies Elkjær, til Grøn Teknik.

Fifa-certificeret kunstgræssystem

Selvom kunstgræsbanen er en standardopgave for Citylawn, skiller den sig alligevel en smule ud for virksomheden.

Det er nemlig deres første projekt, efter Limonta Sport kom til som den danske virksomheds nye ejer. Ejerskiftet skete i sommeren i år.

Citylawn sælger aktiemajoriteten til italiensk kunstgræsproducent

Se også:

Citylawn sælger aktiemajoriteten til italiensk kunstgræsproducent

Det betyder også, at Citylawn for første gang udfører et projekt med den italienske kunstgræsproducents Fifa-certificerede Diamond2 P+ kunstgræssystem.

Systemet udmærker sig ved dets mange kunstgræsfibre per kvadratmeter. Det giver et godt hold på granulatet og gør dermed ikke granulatet så flygtigt, som det kan være, forklarer direktøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Kunstgræsvirksomheden Citylawn holder til i Slagelse. Foto: Citylawn.

- Der er tale om en kraftig og oprejst fibertype, som forbedrer slidstyrken og de spillemæssige egenskaber, fortæller Theis Elkjær.

Derudover er der også en anden type backing på.

PU-backingen udmærker sig ved, at den ikke går i forbindelse med vand. Dermed styrkes holdbarheden, samt den forhindrer nedsivning af materialer fra backingen til drænet.

Et vejrfølsomt erhverv

Alt efter brug og vedligehold har en typisk kunstgræsbane en levetid mellem otte og femten år. Omvendt tager det omkring 12 uger at etablere en bane, som den Himmelev-Veddelev Boldklub skal ud og spille fodbold på.

Grundet materialemangel har projektet dog været lidt længere undervejs end først planlagt. Men til gengæld har vejret vist sig fra sin bedste side - og det er ikke uden betydning for en virksomhed, der arbejder med kunstgræs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Limonta Sport har også leveret til elitestadions såsom AFC Ajax og A.C. Milan. Foto: Citylawn.

Det skyldes, at nogle af de typer lim der bliver brugt til at samle banerne med kan være vejrafhængige.

Men der hvor det er mest kritisk, i forhold til at have godt vejr, er, når der skal indfyldsmaterialer i, som indebærer sand i bunden af banen og gummi i toppen.

Når det tørre sand skal i, skal det nemlig forblive knastørt.

- Hvis kunstgræsset er vådt, når vi kører sandet i, kan vi ikke lave et godt resultat. Så vi er meget afhængige af godt vejr i de her kritiske faser, der er i sådan et projekt, siger Theis Elkjær og tilføjer:

- Vi har været rigtig heldige, for vi har haft et fantastisk efterår.