Lyt til artiklen:

Felixia Banck skriver Timbersports-historie

00:00
Hastighed: ???x
02:00

I løbet af den intense konkurrencesæson i ekstremsporten Timbersports, der startede i maj, er danske atleter kommet på scenen i både nordiske og europæiske konkurrencer. Gennem sæsonen er der blevet dannet et landshold, og ved de nordiske mesterskaber i august stillede de op sammen for første gang inden sæsonens højdepunkt - VM i Gøteborg. Med på holdet er Felixia Banck, som vil være den første kvindelige atlet til at deltage i et VM.

- Det er på tide, at flere kvinder indtager Timbersports-scenen - også ved et VM. Jeg er både stolt og beæret over at repræsentere Danmark, og håber, at det kan åbne døren for flere kvindelige atleter i fremtiden, siger Felixia Banck og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er ved at komme mig over en skade, og nu bruger jeg mange timer med min motorsav hver dag for at træne Stock Sav disciplinen. Jeg føler, at min form er ved at blive rigtig god, og jeg ved også, at alle i teamet arbejder hårdt på at blive endnu bedre og være klar til at træde op på konkurrencescenen, siger hun.

Felixia arbejder for træerne

Se også:

Felixia arbejder for træerne

Over 100 atleter fra 20 nationer indtager den 28.-29. oktober Partille Arena, som ligger lidt uden for Göteborg i Sverige. Med knivskarpe save og økser skal det danske landshold dyste ved fredagens holdkonkurrence i eliminationsdueller med hold på fire. Hver atlet gennemfører hver sin disciplin i stafetlignende heats, og holdene konkurrerer i de fire discipliner: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck og Standing Block Chop.

- Alle træner hårdt for at være i så god form som muligt inden VM. Der er gode chancer for, at vores hold klarer tidsgrænsen, siger Bo Andersen, 22, Ringe, og fortsætter:

- At kunne deltage i VM og gøre comeback sammen for Danmark føles stærkt. Jeg er i mit livs bedste form, og jeg glæder mig til at konkurrere med resten af holdet og repræsentere vores hjemland.