Lyt til artiklen:

Midtjysk maskinhandler går stabilt frem: Det er mange bække små

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Med fremgang på driften på 30 procent øger maskinimportøren Helms TMT-Centret igen forretningsomfanget markant.

Kristian Helms overleverede i sommer tøjlerne til virksomheden Helms TMT-Centret til sønnerne Allan og Jakob Helms.

Og det er en virksomhed i fin og stabilt stigende form, viser det netop offentliggjorte regnskab 2021/22.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejde og kørekort til lastbil for at blive medejer

Se også:

Arbejde og kørekort til lastbil for at blive medejer

Helms TMT-Centret har år for år øget bundlinjen fra 6,5 millioner kroner i 2017/18 til 13,4 millioner kroner i i 2021/22.

Baggrunden for det gode resultat skal findes mange forskellige steder.

- Det er jo den klassiske fortælling om mange bække små, forklarer direktør Allan S. Helms, der deler direktørposten i Helms TMT-Centret med sin bror Jakob K. Helms.

- På den ene side har der været et vakuum på markedet. Og for brugte maskiner har det drevet eksportpriserne højt op. Det har betydet, at vi har fået lidt mere for nogle af de maskiner, vi fandt helt nede bagerst i hallen, forklarer Allan S. Helms.

Energi på bundlinjen

Faktisk kunne et godt år være blevet endnu bedre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De nyere brugte, som kunne have værdi for vores danske kunder, har vi faktisk holdt tilbage, selvom vi kunne have solgt dem ud af landet. Det var bare vigtigere for os fortsat at have noget på hylderne på hjemmemarkedet, forklarer Helms-direktøren, der også peger på tidligere tiders energi-investeringer som stærkt medvirkende til den positive bundlinje.

I selskabet Helms TMT-Centret finder man nemlig også en vindmølle og to solcelleanlæg. Og indtjeningen på salget af el var navnlig i første halvdel af i år væsentlig højere end tidligere.

- Stigningen i afregningsprisen ryger direkte ind på bundlinjen, siger Allan S. Helms.

Stabil forretning

Hos Helms TMT-Centret forudså man i forbindelse med aflæggelsen af årsregnskabet, at man i indeværende regnskabsår ikke kunne matche de seneste års stigningstakt på drift og indtjening. Da forudså man lavere investeringer i bygge- og anlægssektoren.

- Men det ser ud til at gå bedre, end vi forventede. Vi oplever fortsat stor efterspørgsel, og da vi har været gode til at forecaste til fabrikkerne, så har vi også et stabilt flow af nye maskiner, forklarer Allan S. Helms.