Lyt til artiklen:

Ny vision for boulevard i storby

00:00
Hastighed: ???x
01:43

En mere grøn boulevard er blandt andet, hvad en ny vision for Marselis Boulevard beliggende i det centrale Aarhus indebærer.

En ny vision sætter de overordnede rammer for, hvordan Aarhus Kommune ønsker, at Marselis Boulevard skal se ud i fremtiden, når den tunge trafik skal gå ned i den kommende Marselistunnel.

Visionen, som Magistraten i Aarhus Kommune netop har drøftet, lægger op til, at boulevarden bliver mere grøn, mere tryg at gå og cykle på og giver plads til byliv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

- Fra at være en larmende vej, der skærer byen over, skal Marselis Boulevard i højere grad være et grønt strøg, der forbinder bydele, siger stadsarkitekt Anne Mette Boye og fortsætter:

- Samtidig skal boulevarden genetablere de historiske akser i Kampmann og og Ambts byplan og væve bykvartererne sammen med rekreative forbindelser, siger stadsarkitekten.

Visionen bliver bakket op af rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Nicolaj Bang, der har et særligt fokus på at se fremtidens Marselis Boulevard i en større sammenhæng, oplyser kommunen.

Næste skridt

I foråret kunne aarhusianerne komme med input til visionen, hvor mange ønskede en grøn og fredeliv boulevard med rekreative forbindelser, der var nem og sikker at krydse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter den politiske behandling af visionen bliver den sendt til Vejdirektoratet. Derefter vil Vejdirektoratet inddrage den i deres kommende miljøkonsekvensvurdering, oplyser Aarhus Kommune.

Vesterbro Torv bliver til ny, midlertidig lommepark

Se også:

Vesterbro Torv bliver til ny, midlertidig lommepark

I Infrastrukturplan 2035 er der afsat 30 millioner kroner til en miljøkonsekvensvurdering for etableringen af en tunnel under Marselis Boulevard i Aarhus.

Forventningen er, at anlægsarbejdet til tunnelen under Marselis Boulevard går i gang i 2025, oplyser Aarhus Kommune.