Lyt til artiklen:

Grundejerforening valgte "Den Grønne Vandring"

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Samskabelseskonceptet fra anlægsgartner OKNygaard tager kunden med så tidligt i processen som muligt.

Grundejerforeningen Søndermarken i Nørre Aaby på Fyn havde behov for rådgivning til at udvælge og skabe løsninger til deres ønske om mere "vilde", farverige og summende udearealer.

I den forbindelse faldt valget på anlægsgartner OKNygaard med samskabelseskonceptet "Den Grønne Vandring", oplyser OKNygaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
OKNygaards Kirstine Kot og Mads Skou Møller-Sørensen fra Søndermarken. Foto: OKNygaard.

Konceptet går ud på, at anlægsgartneren tager kunden med på en vandring ude på de konkrete arealer for at vise, hvad arealerne kan blive til.

Det skaber grobund for et rigtig godt samarbejde og giver en høj grad af forventningsafstemning, når kunderne får præsenteret muligheder live, fortæller rådgiver hos OKNygaard Fyn Kirstine Kot.

OKNygaard passer toppen af H.C. Andersens hus

Se også:

OKNygaard passer toppen af H.C. Andersens hus

- Vi oplever står succes med at inddrage kunderne så tidligt som muligt i processen. Det giver en mere fyldestgørende dialog, når vi tager snakken ude på det område, der skal omdannes, fordi kunderne bedre kan sætte ord på deres ønsker og konkret udpege de steder, hvor de ønsker forandringer, fortæller rådgiveren og tilføjer:

- Vi kan også sammen tale forskellige scenarier eller beplantningsmuligheder igennem.

Et af målene med konceptet er at skabe grønne områder, som både ser æstetisk godt ud, har høj naturværdi og kunderne bruger dagligt. Det sker ifølge OKNygaard bedst gennem aktiv inddragelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løbende dialog

For OKNygaard lyder opgaven på at skabe et grønt fællesområde, som tilgodeser de forskellige ønsker blandt de mange grundejere.

Nogle ønsker et mere stringent areal med lige kanter og tætklippet græs, mens andre ønsker større biodiversitet, mere farve og et vildt udtryk.

idverde runder en milliard kroner i årlig omsætning

Se også:

idverde runder en milliard kroner i årlig omsætning

Løsningen er landet på afgrænsede vilde områder, som kan få lov til at pirre sanserne. Derudover kommer der til at være beplantning i flere højder og former, et virvar af farver og masser af dufte til at tiltrække insekter og sommerfugle.

I den forbindelse har driftsleder hos OKNygaard Fyn, Trine Maria Albertsen, udarbejdet skitser og beskrivelser med forslag til træer, buske, græs og øvrige elementer samt en vedligeholdelsesplan.

rich-media-6
Anlægsgartneren har tegnet flere visualiseringer til grundejerforeningen. Foto: OKNygaard.

Undervejs har grundejerforeningen suppleret med ændringer, ønsker eller elementer, som de selv kunne stå for at etablere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været en rigtig god proces med løbende dialog, hvor OKNygaard har lyttet til vores ønsker gennem hele processen, fortæller Mads Skou Møller-Sørensen fra grundejerforeningen.

- Samtidig er vi blevet mødt med en super positiv tilgang, god faglig rådgivning og masser af vejledning undervejs, så vi ved, hvad vi går ind til og kan forvente, når etableringen går i gang til foråret, afslutter han.