EU-Parlamentet skal i midten af september stemme om strengere lovgivning mod skovrydning.

Et stort flertal af danskerne er positive over for strammere regler for skovrydning, viser en YouGov-undersøgelse - og det begejstrer WWF Verdensnaturfonden, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Hele 87 procent af danskerne støtter således en afskovningslov, der forbyder virksomheder i EU at sælge produkter, der bidrager til rydningen af verdens skove.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gælder blandt andet produkter med soja og palmeolie, som lægger enorme skovområder ned hvert eneste minut, året rundt.

Undersøgelsen kommer kort tid før, EU-Parlamentet skal stemme om et forslag til ny lovgivning, der vil skærpe kravene til produkter relateret til skovrydning. Afstemningen finder sted 13. september.

Andre økosystemer

Den nye lovgivning vil blandt andet stille krav om, at virksomheder i EU, der sælger disse varer, skal sørge for, at der ikke er afskovning eller ødelæggelse af andre værdifulde naturområder forbundet med produktet.

At forslaget inkluderer andre økosystemer end skov er helt afgørende, mener generalsekretær hos WWF Bo Øksnebjerg.

- Det nytter ikke at fokusere isoleret på skov, for det løser kun en del af problemet og vil blot resultere i, at presset flyttes til andre unikke naturtyper som savanner og tørvemoser, udtaler generalsekretæren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rekordstort skovområde ryddet i Amazonas

Se også:

Rekordstort skovområde ryddet i Amazonas

Af den grund bakker WWF også op om det nuværende forslag i håb om, at Parlamentet vil støtte op om forslaget ved afstemningen.

Afskovningsloven skal forhandles mellem EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og EU-Rådet og stemmes endeligt igennem i slutningen af 2022 eller 2023, fremgår det af pressemeddelelsen.