Lyt til artiklen:

Hovedparten af kontrakter på vintertjeneste bliver nu indgået

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Vognmænd, der ikke fik indsendt tilbud inden deadline, bliver opfordret til at tage fat i Vejdirektoratet grundet ubesatte ruter.

Vejdirektoratet har nu tildelt aftaler på hovedparten af de udbudte ruter for vintertjeneste.

Samtidig indleder Vejdirektoratet direkte forhandlinger med lokale virksomheder i de områder af landet, der der mangler vognmænd til at løse opgaven med at rydde sne og salte veje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mangler vognmænd til de sidste 17 ruter, så skulle der sidde nogen derude, som overvejede at byde, men ikke nåede det, så fat fat i os.

Sådan lyder opfordringen fra Vejdirektoratets drifts- og teknikdirektør, Michael Kirkfeldt, i en pressemeddelelse.

- Det er ikke for sent at komme i betragtning. Samtidig vil vi gå i gang med at kontakte en række potentielle leverandører, vi har fundet frem til, med henblik på at indlede konkrete forhandlinger, så vi får de sidste ruter på plads, før vinteren sætter ind, siger han.

Vejdirektoratet vil særligt gerne i kontakt med små og store vognmænd i områderne Midt- og Sønderjylland, Nordjylland og Sjælland.

Færre tilbudsgivere

Da udbud for vintertjeneste sidst var i udbud i 2018, modtog Vejdirektoratet tilbud fra 70 tilbudsgivere. Da der var tilbudsfrist torsdag 18. august i år var antallet af tilbudsgivere 24.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udbud for vintertjeneste er genudbudt

Se også:

Udbud for vintertjeneste er genudbudt

- Det er klart, at vi gerne havde fået aftaler på plads for alle ruter på én gang. Der må vi bare tage til efterretning, at markedet har ændret sig radikalt siden 2018.

- Vi har haft en virkelig god og givende dialog med branchen de seneste måneder, og jeg vil gerne takke for de værdifulde input, vi har fået. Det bliver en stor hjælp i vores arbejde med kommende udbud om vintertjeneste, siger Michael Kirkfeldt.

Mere fleksibilitet

Vejdirektoratet har i forbindelse med denne udbudsrunde ændret beredskabsperioderne, sådan at vognmænd skal salte fra 15. oktober og ikke 1. oktober, som hidtil. Perioden går fortsat frem til 30. april.

For plovbiler er beredskabsperioden ændret fra 1. til 15. november og løber fortsat frem til 30. marts.

Derudover har Vejdirektoratet indarbejdet mere fleksibilitet for vognmændene i forbindelse med arbejdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det indebærer blandt andet valgfrie startsteder på ruterne, valgfrie saltdepoter på alle ruter og mulighed for tankning af salt undervejs.