Lyt til artiklen:

Plejeaftaler kan reducere CO2 udslippet

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Have og Skov i Middelfart tilbyder nu plejeaftaler, hvor CO2 udslippet kan reduceres med op til 90 procent.

Uanfægtet af at der lægges flere og flere områder ud med biodiversitet, er der stadig områder som ikke kan eller er egnet til omlægning og hvor græsset stadig skal klippes.

Med det rigtige valg af samarbejdspartner med grøn maskinpark, kan man gøre noget for at holde udledningen nede på et minimum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af dem er anlægsgartnervirksomheden Have og Skov fra Middelfart, som siden 2020 har anvendt renere brændstoffer, som reducerer udledningen af skadelige gasser og partikler.

Miljøvenligt grej

I de sidste par år har Have og Skov opprioriteret miljøet, når der er blevet indkøbt maskiner. Græsklipperne kører blandt andet på GTL fuel, alkylatbenzin samt el. Håndmaskinerne, som blandt andet tæller hækklippere, kædesave, græstrimmere med flere, er hovedsaligt batteridrevne. Det sidste nye skud på stammen er en ukrudtsdamper, der ligeledes opvarmes og drives på ren el, hvor hovedparten kommer fra sol- og vindenergi.

GRØN+ aftaler

- Vi kan ikke klare det hele alene, men sammen kan vi nå langt mere, siger Uffe Klinkby, ejer af Have og Skov og fortsætter:

- Vi har i Have og Skov besluttet at tilbyde GRØN+ aftaler, hvor man som aftalekunde kan sikre sig, at plejen af ens udenomsarealer reducerer CO2 udledningen med op til 90 procent. Via vores GPS-systemer på vores græsklippere kan vi registrere vores tids- og brændstofforbrug hos aftalekunderne, og har man valgt en GRØN+ aftale, bliver der købt den tilsvarende mængde biobrændsel hjem. Vi er klar til samarbejdet for miljøet og håber, at det nye tiltag vil blive taget godt imod af vores kunder, slutter Uffe Klinkby.