To bronzemedaljer til Danmark

00:00
Hastighed: ???x
02:09

De nordiske Mesterskaber i Timbersports afgjort lørdag - dobbelt dansk bronze til debutanter.

Lørdag blev de nordiske mesterskaber 2022 i Stihl Timbersports afgjort og for Danmark bød mesterskabet på flotte præstationer. De to danske atleter Felixia Banck og Bo Andersen konkurrerede for første gang iført de danske farver ved et nordisk mesterskab.

Mesterskabet bød på spændende og actionfyldte heats, hvor Felixia Banck til sidst tog tredjepladsen efter svenskerne Åsa Nordberg og Tove Njåstad. Rookie-atleterne Bo Andersen og Esben Pedersen blev henholdsvis tredje og fjerde, mens de svenske atleter Adam Bjöns og Edvin Karlsson blev nummer et og to.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er skønt at kunne taget tredjepladsen med hjem, det er ikke noget jeg havde regnet med. Der var rigtig god konkurrence på scenen i dag. Jeg blev også positivt overrasket over træet vi skulle bruge til konkurrencen, som var blødere end jeg troede, siger Bo Andersen og fortsætter:

- Jeg er klart mest tilfreds med min præstation i Underhand Chop, hvor jeg, lidt overraskende, satte ny personlige rekord.

Udover placeringer på podiet, blev der generelt lavet gode tider i de forskellige discipliner. Felixia Banck savede sig til en ny dansk kvinderekord i Single Buck (46,62). Esben slog den danske Rookie-rekord i Standing Block Chop med 32,98 og en ny personlig rekord på 41,10 i Underhand Chop.

For bronzevinderen Bo Andersen var det personlig rekord i Standing Block Chop (35,56) og i Single Buck (37,05), samtidig med, at tiden 32,67 i Underhand Chop er ny dansk Rookie-rekord.

Drama i PRO-klassen

I løbet af eftermiddagen kæmpede nordens PRO-atleter om guldet samt en plads ved det individuelle VM, som afholdes i Göteborg den 29. oktober. PRO-klassen bød på spænding helt frem til sidste disciplin, hvor den allersidste dyst i Hot Saw kom til at afgøre konkurrencen. Favoritten Ferry Svan savede akkurat lige uden for den tilladte markering, og blev dermed diskvalificeret, hvilket betød, at Emil Hansson er ny nordisk mester.