Lyt til artiklen:

Seks verdensnyheder med i kampen om innovationspris

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Maskiner under Broen danner rammen om Maskinleverandørernes Innovationspris, som præsenterer seks verdensnyheder ud af 12 indstillinger.

Arrangørerne bag Maskiner under Broen har i år valgt at afholde Maskinleverandørernes Innovationspris på maskinmessen - et koncept der har været en stor succes på den grønne fagudstilling Have & Landskab.

- Vi vælger også at afholde innovationsprisen på Maskiner under Broen i år, fordi udviklingen på maskinområdet simpelthen går så rivende stærkt. At vi denne gang kan præsentere hele seks verdensnyheder blot et år efter seneste innovationspris understreger bare den pointe, forklarer branchedirektør i Maskinleverandørerne, Klaus Nissen, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu bliver prisen en tilbagevendende begivenhed, som holder kunderne opdateret og gør det nemmere for dem at navigere i de mange nyheder på markedet, siger han.

Dermed skal de besøgende holde øje med skiltene med et tandhjul og en lysende pære, for på disse stande præsenteres firma-, Danmarks- og verdensnyhederne indenfor så forskellige maskinkategorier som stubfræsere, redskabsbærere, selvkørende armklippere, fejesugeanlæg, maskiner til ukrudtsbekæmpelse mv. Derfor bør man unde sig selv at besøge messen for at gå fra stand til stand og sammenligne hele udvalget på én gang, mener Klaus Nissen.

- Søgninger på internettet kan på ingen måde erstatte sådan en messes muligheder for at se og mærke og prøve maskinerne og redskaberne selv. Men vi kan da mærke, at kunderne i dag bruger nettet til at orientere sig i mulighederne før udstillingen og dermed er klar med kvalificerede spørgsmål, når vi mødes, og det er godt, for dialogen med fagfolk og kollegaer undervejs har en uundværlig funktion som faglig videndeling og opdatering, pointerer han.

El er bare ét parameter

I alt er 12 produkter indstillet til innovationsprisen i kategorierne firmanyhed (3 stk.), Danmarksnyhed (3 stk.) eller verdensnyhed (6 stk.). Et ekspertudvalg bestående af Maskinleverandørernes Klaus Nissen, en anlægsgartnermester, en driftsansvarlig fra en boligforening og en teknisk leder fra Esbjerg Kommune har vurderet de mange maskiner, som producenter og leverandører indstillede til prisen. Her pointerer Esbjerg Kommunes Michael Nygaard, at elektrificeringen efterhånden er blevet så almindelig, at eldrift alene ikke længere er nok til at blæse juryen omkuld.

- Hvis du for 3-4 år siden havde flyttet dieselmotoren ud af maskinen og erstattet den med et batteri, var det jo nærmest en verdensnyhed i sig selv. Sådan er det ikke i dag, og vi kigger lige så meget på eksempelvis ergonomi, brugervenlighed og multifunktionalitet. Når det er sagt, er det stadig imponerende, at vi i dag ser store slamsugere på strøm, og der er også redskabsbærere på strøm i konkurrencen, og det er trods alt en maskine i en større klasse, som vi ikke er vant til at se med batteri, fortæller Michael Nygaard.