sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sådan kan du spare på energien i din virksomhed

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Føler du, at det årlige energiforbrug i din virksomhed kunne være mindre? I de seneste år er elpriserne steget støt, men der er dog tips og råd at hente, hvis du gerne vil holde dit forbrug nede

Læs med her i vores guide, og find inspiration til, hvordan du kan spare mange tusinde kroner på din årlige energiregning.

Reducér energiforbruget i din virksomhed

Har du mod på at foretage ændringer i din virksomhed, som både kan bidrage til en bedre økonomi og mere bæredygtighed? Der findes en række forskellige tiltag, du kan kaste dig ud i, hvis du ønsker at minimere dit strøm- og varmeforbrug. Du kan med fordel overveje følgende muligheder:

  • Tjek dine bygningers isolering
  • Sluk for maskiner, der ikke er i brug
  • Investér i vedvarende energi
  • Undersøg energimærkninger

Tjek dine bygningers isolering

En stor del af din energiregning kommer fra det årlige varmeforbrug. Hvis dine bygninger ikke har en optimal isolering, kan du ende med at betale for en masse varme, som du ikke får glæde af. Det skyldes, at varmen forsvinder ud gennem utætte mure, vinduer og tage. Derfor kan der være store besparelser forbundet med at få undersøgt, om dine bygninger trænger til efterisolering.

Sluk for maskiner, der ikke er i brug

Tilsluttede maskiner, der er inaktive, bruger stadig meget strøm - også selvom der er slukket for selve apparatet. Når maskinerne ikke er i brug, bør du derfor sikre dig, at der er helt slukket for selve strømkilden i væggen. På den måde undgår du at betale store beløb for strøm, som du slet ikke bruger, og det vil også resultere i pæne besparelser på dine årlige eludgifter.

Investér i vedvarende energi

I de senere år er det blevet enormt populært for både virksomheder og privatpersoner at benytte sig af naturens egne energikilder. Du kan spare mange penge ved at udnytte naturens ressourcer gennem vedvarende energikilder. Har du mulighed for det, vil det derfor være en stor fordel at investere i for eksempel vindenergi eller solenergi. Her bliver vindens kræfter eller solens stråler omdannet til elektricitet, som du kan bruge i din virksomhed. Den overskydende strømproduktion kan du sælge. På den måde sendes strømmen ud i det fælles elnet, så al den producerede energi udnyttes. Og så tjener du samtidig penge på den overskydende strøm, du producerer.

Der kan være store omkostninger forbundet med at opsætte vindmøller eller solceller, men det har den fordel, at du vil opleve en betydelig besparelse i dit årlige energiregnskab. Derfor vil investeringen hurtigt tjene sig ind igen.

Undersøg energimærkninger

Når du indkøber nye maskiner til virksomheden, så kig altid på energimærket. En maskine i klasse A vil være markant billigere i drift end en i klasse D. De bedste energimærker er som regel dyrere, men du vil til gengæld få glæde af en langt mindre årlig elregning.