sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Biodiesel-traktorer fremtidssikrer og farver kommunale heste grønne

00:00
Hastighed: ???x
03:05

Valtra N174D og Valtra A85H er modelnavnene på de biodiesel-traktorer, som anvendes i kommunalt regi af Ishøj Kommune - og kan benyttes af alle, som ønsker en grøn(nere) og fremtidssikret profil.

Selvom kommunal og offentlig natur ofte og helst skal være vild med vilje, er der stadig plæner i alle afskygninger, som skal klippes og holdes - men det kan gøres med god og grøn samvittighed: Alle nyere traktormodeller fra Valtra kører på biodiesel og kan derfor være med til at opretholde en miljørigtig og bæredygtig profil.

Dansk kommune giver den grønne (og næsten lugtfrie) traktor et skud

Ishøj Kommune er en af de første af slagsen i Danmark, som har udvidet deres grønne profil med traktormodellerne N174D og A85H fra Valtra. Og fordelene er ikke kun, at den gør det kommunale arbejde mere bæredygtigt, fortæller Jesper Qwist, værkstedschef i Ishøj Kommune:

- På værkstedet oplever vi, at motoren er meget renere, og at den har en længere levetid. Det gode ved biodiesel er også, at det ikke lugter lige så meget, fordi det ikke indeholder svovl og dermed ingen sod.

Og når Jesper Qwist udtaler sig på vegne af Ishøj Kommune, er det ikke uden erfaring:

- Alle køretøjer i kommunen kan køre på biodiesel - lige fra busser til græsklippere, siger værkstedschefen.

Fordele ved at anvende biodiesel som brændstof:

  • 100 % fossiltfrit brændstof med reduceret partikeludledning
  • Et udslagsgivende parameter ved tilbudsgivninger til kunder med grøn profil
  • Sikrer kørsel i større byer med eventuelle restriktioner
  • Bidrager til en grøn profil
  • Et mere klimavenligt alternativ, da det sænker CO2-udledningen
  • Giver renere forbrænding
  • Imødekommer fremtidige centrale tiltag
  • Læs mere om biodieseltraktorerne fra Valtra her og her

Oplev biodiesel-traktorer på turné i Danmark

Valtra er lige nu på demotour i det danske land (se den fulde oversigt i faktaboksen herunder): De to biodiesel-traktorer på tur er helt nye Valtra G135 Versu, som kan prøves med en boldbaneklipper fra den tyske maskinproducent Müthing. G-modellen med 105-135 hestekræfter er en universaltraktor og egner sig bl.a. til arbejdet og opgaverne i Vej og Park-regi og kan bruges af alle virksomheder, kommuner og boligselskaber.

rich-media-2
Fototekst: Førerhuset er foruden en top-komfort udstyret med den nyeste teknologi - GPS og autostyring - som gør arbejdet let, overskueligt og brugervenligt.

Sales Manager fra Valtras danske afdeling, Jimmi Ravnborg, fortæller:

- Ved at prøve vores G135 sammen med en græsklipper og samtidig bruge GPS og autostyring, får føreren en fornemmelse af, hvordan traktoren vil være at bruge i det daglige arbejde.

Valtras kommunevisit begyndte i uge 22 i Nordjylland og på Fyn. Fra sommer til efteråret fortsætter turen til Jylland, Fyn og Sjælland. Se det fulde overblik her:

  • Karl Mertz: 8.-28. august
    Industrivej 63, 4683 Rønnede
  • Maskiner Under Broen: 24.-25. august
    Gl. Strandvej 113, 5500 Middelfart
  • J. Dyhr: 12.-30. september
    Teglværksvej 8, 5892 Gudbjerg
  • Rasmus Degn: 29. august-11. september
    Høng Landevej 10, 4270 Høng
  • Valtec: 29. august-18. september
    Skanderborg og Kolding
  • Midtdjurs Traktorlager: 19.-30. september
  • Tøstrupvej 50, 8581 Nimtofte
  • Find din Valtra-forhandler her - hør nærmere eller prøvekør selv traktoren, når den kommer på turné i det danske land nær dig og jer.

Biodiesel-traktorer giver frit valg til og mulighed for bæredygtig profil

I en tid, hvor det handler om at minimere udledningen af drivhusgasser og optimere den grønne dagsorden, giver biodiesel-traktorerne mulighed for at brugerne selv kan vælge, hvornår overgangen fra almindelig diesel til biodiesel skal ske:

- Hos Valtra er vi stolte af, at vores traktorer bidrager til en del af løsningen på klimaudfordringerne. Alle vores traktorer kan køre på biodiesel, uden at det kræver nogle særskilte tilpasninger, og på den måde får kommunerne en grønnere traktor helt uden ekstra udgifter, udtaler Jimmi Ravnborg, Sales Manger hos Valtra i Danmark, og fortsætter:

- Med vores biodieselmodeller kan forbrugeren fremtidssikre bæredygtigt, præcis når det passer, og mens valget endnu er frit - og det er vigtigt.