Lyt til artiklen:

15 ton skovvogn med midjelås på Langesø

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Valtec præsenterer ny 15-ton Kronos skovvogn med midjelås på Langesø messen.

Efter lang tids bearbejdning er det lykkes Flemming Tandrup fra skovspecialisten Valtec at få finske Kronos til at fremstille en udkørselsvogn med Y-tilkobling og midjelås i 15-tons klassen komplet med en Kronos 10 meter kran, skriver Valtec i en pressemeddelelse.

Hele ideen med midjelås består i, at kranvognen monteres direkte ind på traktorens bagaksel ved hjælp af en Y-formet montering. Den har en cylinder til midjelås, så traktor og vogn låses, når P-bremsen aktiveres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derved fås en komplet "stiv" enhed, der har maksimal stabilitet under kranarbejdet og fjerner behovet for støtteben på vognen, hvilket gør det hurtigere at komme i gang eller afslutte kranarbejdet, hver gang man når en ny arbejdsposition, skriver Valtec.

Konstruktionen har også to hjælpe-/styrecylindre, så sættet kan manøvrere smidigt, hvor pladsen er trang.

rich-media-2
Udkørselsvogn med Y-tilkobling og midjelås i 15-tons klassen får premiere på Langesø messen. Pressefoto: Valtec.

Fleksibel og brugervenlig

Den nye vogn/traktor-kombination er velegnet til både egentlige skovningsopgaver med vedproduktion for øje, fældning/sammenkørsel af energitræ og også beskæringsopgaver med kran.

Vognen er udrustet med en 10 meter Gripto 1010 kran med SBM (Smart Boom Control / kranspidsstyring). På kranen kan der monteres et slangesæt fra Kronos til lynskifte af aggregater, hvilket fremmer dens fleksibilitet yderligere.

Vognen kan leveres med Robsontræk eller hydraulisk hjultræk på 2 eller 4 hjul alt efter kundernes behov. Styringen af trækket er nøje synkroniseret med traktoren, så vognens træk ikke påvirker traktorens transmission. På listen over ekstraudstyr findes blandt andet kamera og LED-lys indbygget i vippearmen, skriver Valtec.