Lyt til artiklen:

Maskinforretning har fundet sine ben efter direktørs død

00:00
Hastighed: ???x
07:35

Bredsgaard A/S opruster med tre nyansættelser og sætter samtidig turbo på strategiske udviklingsplaner, som allerede var på tegnebrættet, inden direktør Ivan Tangs pludselige og uventede død i foråret.

Afdøde Ivan Tang var direktøren og ansigtet udadtil, og Bent Hansens domæne var værkstedet og udvikling af maskiner til juletræsbranchen.

På papiret var Bent Hansen ejeren af Bredsgaard A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men Ivan følte lige så stort ejerskab, siger Bent Hansen.

De var da også tæt forbundne ud over virksomhedsdriften. Ivan Tang var gift med Pia, som er Bent Hansens søster og samtidig virksomhedens ankermand i bogholderiet.

- Mange troede, at Ivan også var medejer af virksomheden, og derfor var der en del usikkerhed hos nogle kunder, da Ivan døde. Men vi har fra dag ét kunnet køre videre, fortæller Bent Hansen.

Han understreger, at trods det chokerende dødsfald, har det været muligt at drive virksomheden videre i den samme ånd som hidtil. Og det er fortsat ambitionen at give de eksisterende forretningsben 100 procent fokus trods store ambitioner om vækst inden for produktion og salg af maskiner til juletræsbranchen.

- Det er vigtigt at sige, at vi stadig vil give landbrugsforretningen fuld gas, selvom vi vil vækste produktionen af juletræsmaskiner, siger Bent Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi står stadig for det samme, som vi er kendt for, tilføjer han.

Tæt makkerpar

Bent Hansen overtog Bredsgaard A/S i 2011, og lige fra begyndelsen kørte han og Ivan Tang et meget tæt parløb om udviklingen af virksomheden, som i forbindelse med overtagelsen blev tilført et nyt forretningsben med produktion af maskiner til juletræsbranchen, som Bent Hansen allerede havde sat i produktion inden overtagelsen.

Og sammen har hele familien i alle årene vendt og drejet alle væsentlige beslutninger i virksomheden.

Sådan er det også foregået siden Ivan Tangs uventede død, og Bent Hansen forventer, at han i fremtiden kommer til at drøfte mange ting med sin søster, Pia Tang, som har været med hele vejen og fortsætter med sin funktion i bogholderiet.

- Der er blevet vendt og drejet mange sten i de seneste måneder, siger Pia Hansen Tang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv Pia og Ivan Tangs børn har været involveret i processen med at gennemdrøfte og overveje de forskellige fremtidsscenarier for virksomheden.

Vækst på dagsordenen

Konklusionen på familiedrøftelserne blev, at Bredsgaard skal gå efter at realisere det vækstpotentiale, som allerede i Ivan Tangs direktørtid boblede under overfladen.

Ejer Bent Hansen og direktør Ivan Tang var så langt med vækstambitionen, at de havde planer om en organisatorisk oprustning. De henvendte sig således få dage før Ivan Tangs uventede død til en af de medarbejdere, som netop er ansat for at realisere de ambitiøse vækstplaner.

- Vi lagde 20-års-planer og var klar over, at ville mere, end vi kunne magte, siger Bent Hansen.

Men han lægger stor vægt på, at ambitionerne i Tree Tech må ikke gå ud over landbrugsforretningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er blandt andet derfor, der nu er ansat tre nye, siger han.

Ser fremad

De tre nye medarbejdere er en økonomidirektør og to maskinmestre, som skal være med til at føre vækstplanerne ud i virkeligheden.

Bent Hansen understreger, at tingene fungerede før, da opgaverne lå på færre skuldre, men med vækstambitionerne har det været nødvendigt med flere ansatte til at løfte opgaverne.

Hans egen opgave bliver at have overblik og ro til at arbejde med strategiske beslutninger.

- Vi ser en stor fremtid i Tree Tech-juletræsmaskinerne. Det kan blive et kæmpe forretningsben, siger Bent Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han konstaterer, at det ikke længere er nok at være én administrativ leder, fordi virksomheden er vokset, og det samme er de administrative opgaver.

For at håndtere virksomhedens vækst og sikre, at Bent Hansen fortsat har mulighed for at være med i udviklingsprocessen hos Tree Tech, har virksomheden oprustet den administrative del med Christian Sørensen som økonomidirektør.

- Valget af Christian som økonomidirektør er sket, fordi han har den økonomiske baggrund som rådgiver for landmænd i mere end 10 år. Når det så er kombineret med en landmandsuddannelse, så har vi en mand, som kan sætte sig ind i vores branche og ikke mindst kundernes virkelighed, siger Bent Hansen.

I øjeblikket udgør juletræsmaskinerne cirka halvdelen af forretningsomfanget, og cirka halvdelen af Tree Tech-maskinerne eksporteres til en halv snes lande. Det er særligt eksportmarkederne, der skal udvikles.

- Vi har en meget tæt dialog med kunderne, og det giver inspiration til udvikling. Vi har mange projekter på vej og vil skal skabe værdi for kunderne, siger Bent Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målet er at sikre en fortsat høj grad af nyudvikling i Tree Tech, og derfor er Morten Asbjørn Christensen ansat som udvikler og tegner.

- Ved at få en tegner ind i huset får vi en kortere vej fra tanke til handling og kan bedre sikre, at vores slutprodukt lever op til kundens forventninger. Mortens baggrund som maskinmester betyder, at han også har en praktisk tilgang til brugen af maskinerne, og derfor kan han sætte sig ind i, hvordan de både samles og serviceres bedst muligt, siger Bent Hansen.

Han lægger stor vægt på, at udviklingen af forretningen med juletræsmaskinerne ikke kommer til at ske på bekostning af forretningens landbrugskunder, som Bredsgaard fortsat vil give fuldt fokus. Det samme gælder i øvrigt have-park-segmentet, som også fortsat er en vigtig del af forretningen.

Bent Hansen har tidligere varetaget værkførerrollen, men den opgave er nu i stort omfang givet videre til Mads Lundgaard Sørensen. Han er ikke et ukendt ansigt hos Bredsgaard A/S, da han startede sin karriere som lærling hos Bredsgaard i 2011 og siden har uddannet sig til maskinmester.

- Med Mads Lundgaard Sørensen på holdet, får vi en mand, som mange kunder kender og har tillid til. Og i kraft af, at han tidligere har været ansat i firmaet, kender han også huset og måden, tingene håndteres på, og jeg er derfor meget tryg ved at lade Mads overtage rollen som værkfører, siger Bent Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mads Lundgaard Sørensen vil udover værkførerrollen også kunne mødes i juletræssæsonen hvor han vil hjælpe med servicering af maskiner samt salg af nye og brugte juletræsmaskiner.

Kontinuiteten i firmaet understreges af, at firmaet har en erfaren sælger i Erik Bastrup, som har været i virksomheden i 36 år, og skal være med til at understøtte de nye medarbejdere. Han har særligt fokus på landbrugskunderne, men assisterer også i forhold til juletræskunderne.

Eksport

Ifølge Erik Bastrup, får firmaet mange kontakter til nye Tree Tech-kunder gennem andre kunder, som er tilfredse med produkterne og derfor videregiver anbefalinger. Det har også betydet, at der endnu ikke er brugt mange penge på annoncering af juletræsmaskinerne.

- Vi står inde for kvaliteten af vores maskiner og ser det som en æresbevisning, at kunder anbefaler vores produkter, siger Erik Bastrup.

Bredsgaard har i årenes løb opbygget et solidt marked for maskinerne med eksport til en halv snes lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bent Hansen nævner Sverige, Norge, Polen, Tyskland, Østrig, Ungarn, Frankrig, England, Skotland og Irland.

I alt kører 355 maskiner rundt om i verden, og de serviceres direkte fra Kjellerup.

- Vores Tree Tech-maskinerne er Rolls Royce inden for branchen, og vi bakker op med service 24-7, siger Pia Tang.

Hun forklarer, at afstanden til maskinerne ikke er en stor udfordring.

- Ofte kan problemer klares via WhatsApp, Facetime eller lignende, og hvis alt kokser, så sender vi en montør afsted, siger hun.

Ifølge Pia Tang passer juletræsmaskinerne godt til landbrugssegmentet, fordi opgaverne ofte ligger i vinterperioden, hvor der er mindre travlt med landbrugsmaskiner.

- Vi har 15 landbrugsmekanikere, så vi har mange, der kan servicere maskinerne, tilføjer hun.