Lyt til artiklen:

Byggesektor får ny genvej til papirløse byggepladser

00:00
Hastighed: ???x
02:55

UnicontrolRover kan blandt andet bruges til opmåling af terræn til kloakker, kantstensafsætning og også til at kontrollere højder efter afretning.

Maskinoperatører, pladsmænd og landmålere kan nu fjerne frustrerende og kostbar nedetid ved selv at lave basale opmålinger. Med den nye UnicontrolRover kan alle uanset uddannelsesbaggrund præcist måle og afsætte punkter, der straks bliver digitaliseret og tilgængelige for 3D-maskinstyringen i førerhuset.

Teknologien er blevet udviklet i tæt samarbejde med entreprenørbranchen og gennemtestet i fire måneder på travle byggepladser i Europa.

Allerede før produktet er er lanceret, er der tikket 15 ordrer ind hos Unicontrol på deres nye produkt. Testbrugerne ude på byggepladserne har været så tilfredse, at de vil have flere eksemplarer af UnicontrolRover til at optimere arbejdet med opmåling, kvalitetskontrol og dokumentation.

Den nye rover med indbygget tilt-kompensation kombinerer en højtydende GNSS-modtager med Unicontrols velkendte intuitive brugerflade. Med få klik kan man afsætte punkter og linjer, oprette overfladedesigns, udarbejde arealberegninger samt via Unicontrol Cloud dele punkter og linjer direkte med maskiner og kolleger.

- Vores kunder har længe efterspurgt, at vi også tilbød en rover, for at de kunne få et komplet, strømlinet og integrerbart system fra Unicontrol. Det gør en stor forskel, at du let kan uploade projektfiler til den præcise gravemaskine, i stedet for at rende efter maskinføren med et USB-drev på byggepladsen, siger Ehsanullah Ekhlas, CCO i Unicontrol.

Genkendeligt og pålideligt

Hos entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn A/S er UnicontrolRover blevet en fast del af værktøjskassen:

- Vi bruger UnicontrolRover til opmåling af alt fra terræn til kloaker, kantstensafsætning og også til at kontrollere højder efter afretning. Den er værdifuld for os, fordi den er præcis og pålidelig. Tiltfunktionen gør det hurtigere atl lave en opmåling. Samspillet mellem UnicontrolRover og maskinstyringen kører godt, fordi vi straks kan lægge projektdata op i clouden. Det er også en fordel, at brugergrænsefladen er den samme og simple, som vi kender i gravemaskinerne med Unicontrol3D maskinstyring, siger landmåler Lars Thomsen hos Harry Andersen & Søn A/S.

Vækstkometen stormer frem

I første halvår af 2022 satte Unicontrol omsætningsrekord: Selskabet har allerede solgt brugervenlige maskinstyringsløsninger for 34 millioner kroner mod 30 millioner i hele 2021. Forventningerne til væksten resten af 2022 er tilsvarende høje, nu med et endnu mere komplet produktsortiment til maskinstyring i kraft af UnicontrolRover, som har et lavere prispunkt end andre rover-løsninger på markedet. Selskabet er netop flyttet i nyt domicil, der udgør en XX-dobling af arealer, og staben tæller nu 35 ansatte.