Lyt til artiklen:

Leg og biodiversitet skal blomstre i midlertidigt byrum på Sundmolen

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Et nyt, midlertidigt byrum på Sundmolen i København skal give plads til børn og biodiversitet.

Bevæger man sig ned gennem Sundmolen i Nordhavn, breder kvarteret sig efter kort tid ud mellem to pakhuse. I dag bruges området til parkeringsplads, vej og et mindre rekreativt byrum, men i løbet af det næste halve år vil et midlertidigt byrum af to omgange overtage mere og mere af arealet og fylde asfalten med leg, havemøbler og plantebede med vilde blomster og krydderurter.

Første udvidelse af det midlertidige byrum (fase 2 på kortet nedenfor) sker i løbet af uge 32 og fordobler det rekreative areal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En såkaldt følgegruppe med frivillige beboere fra Sundmolen har sammen med medarbejdere fra By & Havn indrettet det midlertidige byrum. Det store fokusområde for arbejdet var at øge biodiversiteten og give gode muligheder for leg for de mindste. Samtidig var det et kriterie, at elementerne kan flyttes og genanvendes, så der er fleksibilitet til at "ommøblere" byrummet, når det skal udvides igen. Det fortæller Natasha La Cour, som har deltaget i følgegruppen:

- Det har været vigtigt for os at skabe et rart sted for alle de små - både små børn og små insekter - og for os voksne, og så har vi fokuseret meget på biodiversitet. Derfor bliver der plantet så mange vilde blomster som muligt, og højbedene vil samtidig skabe nogle kroge med læ, hvor man kan sidde, mens børnene leger. Så nu glæder vi os bare til at se byrummet blive til virkelighed og mødes til en kop kaffe med naboerne.

Det midlertidige byrum bliver helt konkret indrettet med løvtræer i plantekasser, højbede med vilde blomster og krydderurter, bord- og bænkesæt og store legesten løst fordelt i byrummet, som man kan sidde eller lege på. Samtidig opsættes et legehus og en hængekøje i den del af byrummet, der allerede er permanent, som ligger tættest på boligerne mod syd.

På sigt bliver der etableret et permanent byrum. Hvordan det skal se ud vides endnu ikke, men arbejdet med det midlertidige byrum er med til at indkredse hvilke behov og ønsker, der er, siger Ingvar Sejr Hansen, udviklingsdirektør i By & Havn.