Lyt til artiklen:

Etablering af 11 hektar stort landskab begynder snart

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Det store landskab, som Hillerød Kommune etablerer, skal kunne håndtere de helt store skybrud op til en 100-årshændelse.

Hen over sommeren trækker anlægsarbejdere i arbejdstøjet i forbindelse med etableringen af en ny vej, Favrholm Allé, og et nyt landskab på 110.000 kvadratmeter i Hillerød.

Det oplyser Hillerød Kommune i en pressemeddelelse.

Vejbede-projekt baner vejen for millionstøtte

Se også:

Vejbede-projekt baner vejen for millionstøtte

Projektet er en del af den nye bydel Favrholm, som skal bestå af henholdsvis boliger, erhvervsliv, kultur- og idrætsliv samt store grønne rekreative områder.

Det er entreprenør Gorm Hansen A/S, der står for anlægsarbejdet i samarbejde med HedeDanmark, oplyser kommunen i meddelelsen.

Gearet til en 100-årshændelse

Landskabets terræn skal kunne håndtere de helt store skybrud op til en 100-årshændelse og klimasikre den nye bydel. I den forbindelse bliver vandets vej synligt i form af fire søer og et åbent vandløb.

Det er planen, at vandløbet skal bugte sig igennem landskabet, inden vandet når videre ud i Havelse Å-systemet.

Ligeledes skal der også være små bakketoppe og forskellige beplantninger af danske hjemmehørende urter samt træer og buske i forskellige størrelser til gavn for insekter, dyr og mennesker.

Lindetræer og frodige bede

Vejen Favrholm Allé bliver en såkaldt grøn klimavej på 900 meter, som, foruden cykelstier og fortove, også kommer til at bestå af 100 lindetræer og frodige bede i hver vejside.

Området ligger syd for byen og bliver afgrænset af Roskildevej mod vest, Overdrevsvejen mod syd, Nyt Hospital Nordsjælland mod øst og mod nord af det kommende boligområde "Generationernes Kvarter".

Forventningen er, at anlægsarbejdet er færdigt i juni 2024.