Kirkegårdsmessen vender tilbage med en 10. udgave i slutningen af august.

Når Kirkegårdsmessen igen slår lågen op for besøgende den 29. august 2022, bliver det i en jubilæumsudgave.

Udvalget bag messen skriver, at det således er 10. gang messen bliver afholdt. , som af mange betragtes som en tradition, bliver afholdt. Den betragtes af mange som en tradition og finder igen sted ved Lødderup Kirke på Mors.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste gang, messen skulle have været afholdt, var i 2020. Her var der over 60 udstillere tilmeldt, men messen blev desværre aflyst i sidste øjeblik.

Igen i år er det de tre tidligere gravere og selverklærede "glade amatører" Kaj Emil Pedersen, Jørgen Toft og Ena Fuglsang, der står for at planlægge messen.

På trods af messeplanlæggernes erfaring ved de ikke helt, hvor mange besøgende, de skal forvente. Men de behøver ikke at annoncere for at få flere udstillere, da de allerfleste er gengangere - og nye er meget hurtige til selv at forhøre sig. Der nemlig begrænsede muligheder for at udvide arealet. Et luksusproblem som arrangørerne indtil nu har løst henad vejen.

Flere gange har der været over 1000 besøgende til messen.

Messen afholdes ikke for at generere noget stort overskud. Det er lysten, der driver værket, og det handler om at skabe et sted, hvor kolleger og udstillere kan mødes med hinanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Messen afholdes på Lødderup Kirkegård og på området omkring kirken. Nogle udstillere har stand inde i kirken og i våbenhuset, en enkelt endda i kapellet.

Det blev proklameret i forbindelse med pressemeddelelsen, at den kommende udgave af Kirkegårdsmessen ville blive den sidste, og at messen dermed ville blive lagt i graven, men i mellemtiden er det lykkedes at skaffe nye, yngre kræfter, der vil sørge for, at messen genopstår igen i 2024.