Lyt til artiklen:

Ny minilæsser til Egeskov Slot

00:00
Hastighed: ???x
01:47

I forbindelse med udvidelsen af maskinparken var der særligt et parameter, der var vigtigt for Egeskov Slot.

I sommerperioden beskæftiger den 20 hektar store slotspark to håndfulde gartnere og en hel maskinpark - og der kan lyden fra maskinerne nogle gange være en udfordring.

Støjniveauet har dog vist sig at være lidt anderledes med slottets seneste minilæsser, en Giant G2200E X-TRA. Den er ikke lydløs, men den lyder af noget andet. Minilæsseren kører nemlig på el.

- Det er sjovt, vi ved aldrig, om der er nogen, der laver noget, for vi kan ikke høre det, siger slotsgartner hos Egeskov Slot, Peter Bonde Poulsen, i en pressemeddelelse fra Brdr. Holst Sørensen A/S.

Tre køreindstillinger

Ifølge slotsgartneren er "tiden bare til el". I den forbindelse er det ikke kun minilæsseren, der er elektrisk på Egeskov Slot. Det er en række småredskaber til parken også. Tidligere var de benzindrevne.

Minilæsserens hurtigskift er hydraulisk og har tre køreindstillinger, som er henholdsvis lav, 0-5 kilometer i timen, mellem, 5-12 kilometer i timen og høj, 12-20 kilometer i timen.

Den elektriske minilæsser erstatter en ældre minilæsser og skal i brug til arbejdsopgaver omkring slottet - ofte hvor mange af parkens gæster er. Derfor var det vigtigste parameter en lydsvag maskine.

Slottet har i forvejen to maskiner fra Giant, og derfor faldt valget i denne omgang på den elektriske minilæsser fra samme mærke.

- Vi har erfaret, at der er lavt vedligehold på Giant-maskinerne. Vi har ikke oplevet nogen ups'ere, og så er de driftsikre og stabile, siger slotsgartneren.

John Madsen A/S er forhandler af Giant Minilæsser på Fyn og har solgt maskinen til Egeskov Slot.