Lyt til artiklen:

Kaj Bech skal anlægge rekreativt stisystem

00:00
Hastighed: ???x
02:13

Kaj Bech skal gennemføre den ambitiøse forvandling af beboelsesområdet Trekanten i Holstebro til et byrum med styrket identitet.

Holstebro Kommune vil sammen med lokale boligforeninger, Nordvestbo, BSH og Lejerbo skabe et rekreativt stiforløb gennem boligområdet Trekanten i Holstebro. Stiforløbet skal hedde "Den Grønne Rute," og meningen er, at den skal skabe flere møder mellem mennesker og henlede nysgerrighed på verden omkring os.

Til at skabe stiforløbet har kommunen valgt en trekløver bestående af den lokale entreprenør Kaj Bech A/S, Labland Architects og Viborg Ingeniørerne.

Kaj Bech kender området særdeles godt, da entreprenøren i sin tid var med til at opføre flere af boligerne i området og i mange år har udviklet og plejet de grønne arealer.

rich-media-2
Situationsplan over hele "Den Grønne Rute" gennem Trekanten i Holstebro. Kort: Labland Architects.

- Det er helt unikt for Kaj Bech at kunne deltage hele vejen - helt fra anlægget af opgaven, under udførelsen og forhåbentlig også driften af området i fremtiden. Vi får det helt ind under huden, hvilket gør det til et stabilt grundlag for projektet, siger Jeppe Søjdis Vejgaard, der er projektleder hos Kaj Bech.

Fire parkrum

Den Grønne Rute bliver en genvej gennem boligområdet, som kommer til at have fire forskellige parkrum med hvert sit udtryk afhængig af de omkringliggende faciliteter. Parkrummene er alle opkaldt efter skikkelser fra den nordiske mytologi.

På Njords Torv i den sydvestlige del vil bylivet blande sig med parken. Her kan der eksempelvis i fremtiden opstilles markedsplads eller lignende.

rich-media-3
Njords Torv bliver der hvor bylivet møder parken. Illustration: Labland Architects.

I det nordvestlige hjørne, hvor man har institutioner, finder man Iduns Lund, hvor der vil være frugttræer og træmøblementer.

Derudover har man Rans Park, hvor der bliver plads til naturen. Her vil man for eksempel lave såkaldte insekthoteller og vandhuller. Der er nemlig også tænkt klimasikring af området ind i projektet. I Rans Park bliver der også en overdækket bålplads.

rich-media-5
I Rans Park bliver der plads til biodiversiteten. Illustration: Labland Architects.

Til slut har man Frejas Plads, som bliver den centrale, pulserende del af parken. Her indrettes der et urbant miljø til de unge i området. Der kommer blandt andet en skaterbane.

Kaj Bech skriver under på kontrakten i løbet af den kommende uge, og arbejdet forventes at blive iværksat til efteråret. Til vinter vil man være helt oppe i omdrejninger.

rich-media-6
Frejas Plads. Illustration: Labland Architects.