sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Husk at beskytte din bolig med vindskeder

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Hvilken funktion tjener en vindskede på et tag? Dels så giver vindskeder din tagkonstruktion en flot finish, men deres noget vigtigere formål er, at de blokerer for vands indtrængen i taget.

Det er aldrig godt at levne nogle huller, vand fra regn eller sne kan sive ned i eller blive blæst ind i. For så risikerer du, at der kommer svamp. Eller i hvert fald at organiske dele af konstruktionen begynder at rådne.

Hør hos en forhandler, hvad du skal vælge

Hvordan vælger du så den rette vindskede? Det afhænger konkret af det tag, du står med. Nu er de for det meste lavet af metal, fx en legering af zink og aluminium, så de er nemme at smelte og skære i de former, du lyster. Når du skal på jagt efter en vindskede, er det godt, at du sætter forhandleren ind i de tagkonstruktioner, din vindskede skal monteres på. Så er du lidt sikrere på at finde den rette.

En vindskede kan holde i mange år

Vindskeder holder i mange år, og der er ikke det store vedligehold forbundet med dem. De er trods alt et byggemateriale. Så hvis ikke en kraftig storm river dem løs, behøver du slet ikke at tænke på dem, når først de er monteret. Hvis du synes om det, så kan du vælge at få din vindskede i en særlig farve, så der bliver et visuelt match med de tagplader eller tagsten, som dit hustag i øvrigt bestå af.

Vær ikke ligeglad med vindskeder

Du kan ikke være ligeglad med, om dit tag er forsynet med vindskeder eller ej. Ikke hvis du ville være ked af at leve med skimmelsvamp eller se dit hus rådne op indefra med årene. Gå på jagt efter den rette løsning inden for vindskeder. Som sagt er det klogt at høre hos forhandlere, hvad du skal vælge.