Lyt til artiklen:

idverde Danmark på opkøb

00:00
Hastighed: ???x
02:31

Grøn Vækst er solgt til idverde

Jakob Kristensen og Thomas Olesen, grundlæggerne af Grøn Vækst, glæder sig over salget. De ser det som et helt naturligt skridt i bestræbelserne på at skabe en virksomhed, der kan matche markedet og efterspørgslen og samtidig stå som en stærk grøn partner og en faglig kompetent driftspartner.

- Grøn Væksts kunder får adgang til idverdes samlede viden og kan trække på kompetencer fra seks forskellige lande. Medarbejderne får tilsvarende nye muligheder gennem idverdes interne uddannelser og nye karriereveje på tværs af landegrænser, fremhæver Thomas Olesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

idverde Danmark dækker alle dele af landskabs- og anlægsgartnerbranchen, både i og på jorden, i højden og på taget. Urban natur med grønne byrum, plads til leg og bevægelse i alle niveauer samt udvikling af nye grønne landskaber er en del af visionen om at være branchens bedste til at bygge, anlægge og vedligeholde grønne bæredygtige byer.

Grøn omstilling driver markedet

- Vi ser stadig større offentlige udbud, bl.a. i form af rammeaftaler, som dækker alle former for drift og pleje af udearealer. Tendensen ses også hos de store landsdækkende virksomheder, som efterspørger en leverandør, der kan løse den samlede opgave, uanset hvor i landet opgaven skal udføres, forklarer Jakob Kristensen.

Han understreger, at netop denne udvikling stiller helt nye krav til både samarbejde i partnerskabsmodeller og til kapaciteten. Sidst, men ikke mindst, har den grønne omstilling sat fokus på mere bæredygtige og dokumenterbare løsninger.

Fælles værdier, holdninger og mål

idverde Danmark og Grøn Vækst deler tanken om, at landskaber, grøn drift, klimavenlige byer, biodiversitet, grønne tage mv. udgør hovedingredienserne i visionen om at skabe et grønnere og mere klimavenligt Danmark.

- Grøn Vækst er en stærk partner med en tæt kontakt til det lokale marked. Det passer godt ind i vores strategi om at blive den førende partner indenfor bæredygtige løsninger til udemiljøer i Danmark. Der er utallige krav til nutidens klimaløsninger og grønne byrum. Her ser vi et kæmpe potentiale i en mere totaløkonomisk tænkning, hvor anlæg og drift kombineres fra starten af opgaven, siger Morten Dohrmann Hansen, CEO og Landechef for idverde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

idverde afventer nu konkurrencemyndighedernes endelige godkendelse af købet af Grøn Vækst.