Lyt til artiklen:

Nordisk debut på damesiden i Timbersports

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Den svenske atlet Tove Njåstad bliver den første i Norden til at konkurrere på internationalt niveau ved konkurrencen International Women Cup, Timbersports.

I Timbersports konkurrerer professionelle atleter med økse og sav i seks forskellige discipliner. Ekstremsporten stammer fra starten af 1800-tallet og har de sidste år vundet stadig mere indpas, både globalt og i Norden.

I de nordiske lande har atleter på herresiden konkurreret siden 2010, og interessen på damesiden er siden da vokset løbende. I år bliver første gang nogensinde, at en nordisk atlet konkurrerer internationalt på damesiden. Det er 26-årige Tove Njåstad, som skal repræsentere Sverige til International Women Cup i Wien den 27. maj.

- Jeg har længe haft det som mit mål at konkurrere internationalt, og nu er det tid. Jeg er lidt nervøs, men det bliver rigtig sjovt at konkurrere og møde de andre atleter i Europa, siger Tove Njåstad.

Konkurrencen samler atleter fra Europa, der skal kæmpe i tre forskellige discipliner. Single Buck og Stock Saw udføres med henholdsvis håndsav og motorsav, og i Underhand Chop konkurrerer man med økse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Satsning

Timbersports konkurrencer på damesiden er store internationalt, men hidtil har der ikke været nogle nordiske repræsentanter. Interessen for både at træne og konkurrere er vokset de seneste år, fortæller Hans-Ove Hansson, som er kaptajn for det svenske landshold og ansvarlig for træningshallen i Orsa, Sverige.

- Vi oplever øget interesse blandt atleter på damesiden, hvilket selvsagt er virkelig skønt. Det føles som et vigtigt skridt for sporten, at Tove bliver den første til at konkurrere internationalt. Der venter også en række nordiske konkurrencer på damesiden i år, siger Hans-Ove.