Lyt til artiklen:

Maskin-import uden de store udfordringer

00:00
Hastighed: ???x
01:30

KSM Maskinservice har ingen nævneværdige problemer med at få maskiner og udstyr hjem.

Naturligvis har efterdønningerne af corona-pandemien og den igangværende tragiske krig i Ukraine betydning for, hvordan branchens dagligdag former sig.

- Men så er det altså heller ikke værre, mener Henrik Bergholdt fra KSM Maskinservice på Østfyn, som blandt andet importerer entreprenørmaskiner fra tyrkiske Hidromek, nedbrydningsudstyr fra italienske OSA samt maskiner og udstyr fra engelske Bomford Turner til det grønne område og skoven.

Gearolie-problematik

Importøren synes ikke, at det er helt så vanskeligt at navigere i det aktuelle marked, som nogle af hans kollegaer ind imellem giver udtryk for.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Naturligvis kan der være forsinkelser, som vi må arbejde med - og nogle maskiner kan være sværere end andre - men i det store og hele får vi de maskiner hjem, vi bestiller, siger han.

rich-media-1
Henrik Bergholdt (til venstre) og sønnen Frederik Bergholdt driver KSM Maskinservice. Arkivfoto: Kim Krasuld.

På et enkelt område har der dog vist sig nogle udfordringer, nemlig i forhold til at skaffe gearolie.

- Det er åbenbart rigtig svært i øjeblikket. Vores maskinleverandører kan ikke levere før om et par måneder, så derfor har vi været i gang med et større detektivarbejde, for at finde en leverandør, som kunne levere. Men kun en beskeden mængde, fortæller Henrik Bergholdt.

Gå ikke i sort

Han er ikke ude på at negligere problemstillingen, for det står fast at der er kriser ude i verden, som rammer de fleste lande og brancher.

- Jeg synes bare ikke, vi skal gå i sort. Det handler om at få ro på, og så forsøge at løse problemerne, når de opstår, siger han.