Lyt til artiklen:

Frederiksbjerg Torv får nyt liv

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Nye træer, genbrugsgranit og røde bænke skal gøre det slidte Frederiksbjerg Torv til et grønnere byrum.

Beboerne på Frederiksbjerg i det centrale Aarhus kan ikke blot se frem til bedre udgaver af Frederiks Allé og Lundings Torv, men nu også et smukkere og grønnere Frederiksbjerg Torv. Og det er faktisk blandt andet genbrugsgranit fra Lundings Torv, som gør renoveringen af Frederiksbjerg Torv mulig.

- Det er skønt for beboere og gæster på Frederiksbjerg, at endnu et af byens torve bliver renoveret, og på den måde kan skabe et grønt åndehul i byen. I en tid med stigende priser og mangel på materialer synes jeg, det er fantastisk, at vi kan genbruge stenene fra Lundings Torv, siger Steen Stavnsbo, rådmand for Teknik og Miljø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På torvet bliver der lagt granitbelægning i forskellige former. De gamle bænke males røde for at give lidt mere farve til torvet, og små siddepladser i granit bliver flyttet fra Lundings Torv til Frederiksbjerg Torv.

Nyt piletræ til torvet

Det var et trist syn, der mødte aarhusianerne en martsdag i 2021, da den cirka 100 år gamle pil på Frederiksbjerg Torv bukkede under for forårsblæsten. Siden er pilen skåret op og lagt i Frederiksbjerg Bypark til gavn for smådyr og insekter.

Men nu er dens afløser fundet. Et nyt piletræ bliver plantet som det grønne blikfang midt på torvet. Langs parkeringspladsen bliver der også lavet et plantebælte og sat nye træer, der bliver oplyst i aftentimerne for at skabe mere tryghed på torvet.

Anlægsarbejdet på Frederiksbjerg Torv går i gang i løbet af maj.