Lyt til artiklen:

De første 'åbne' Klimaskove med CO2-ejerskab indvies

00:00
Hastighed: ???x
01:45

I dette forår kan danske virksomheder, fonde med flere være med til at få plantet de første to "åbne Klimaskove", der plantes på private lodsejeres jorde i henholdsvis Christiansfeld og Nyrup på Sjælland.

Klimaskovene bliver til ved forskellige bidragyderes donation af deres ønskede antal træer til de nye Klimaskove. Klimaskoven i Nyrup indvies med træplantning og fejring lørdag d. 21/5 kl. 11 - 12.30.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere virksomheder vælger at få CO2-ejerskab, når de planter deres egen Klimaskov. Dette er muligt, da mange private lodsejere gerne lægger jord til plantning af nye Klimaskove.

Arealerne varierer fra 1,5 hektar og op til den størrelse skov, virksomhederne synes, matcher deres CO2 reducerende ønske eller via en løbende udbygning.

Mulighed for CO2-ejerskab

Virksomheder får retten til CO2 optaget af deres donerede træer ved plantning af Klimaskov på private lodsejeres jorde. Målet med Klimaskovene er at yde et attraktivt tilskud til private lodsejeres etablering af nye Klimaskove, samtidig med at gøre det muligt for virksomheder at eje den CO2, de donerede træer optager.

Klimaskov er et alternativ til opkøb af CO2 kvoter, hvor virksomhederne - i aktiv handling - gør noget, der beviseligt gør en forskel i vores fælles kamp mod klimaforandringerne. Samtidigt skabes nye levesteder til dyr, planter, vores vandmiljø forbedres, og hvor det er muligt fremmes beskyttelse af lokale drikkevandsressourcer.