Lyt til artiklen:

Timbersports er tilbage

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Timbersports er tilbage med en komplet konkurrencesæson for 2022 efter to år præget af pandemi og restriktioner for arrangementer. Sporten, hvor professionelle atleter konkurrerer med økse og sav i seks forskellige discipliner, har de seneste år vundet stadig mere indpas i de nordiske lande.

I år er Sverige vært for den mest prestigefyldte konkurrence, VM i Timbersports, for første gang nogensinde. Den 28.-29. oktober samles verdenseliten i Partille Arena uden for Göteborg - med atleter fra blandt andet Sverige, Norge og mesterlandene USA, Australien og New Zealand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det faktum, at Sverige skal være vært for et Timbersports verdensmesterskab er selvsagt både en stor ære og supersjovt. Oprindeligt skulle det have fundet sted allerede i 2020, men på grund af pandemien blev det udskudt til i år. Det mærkes tydeligt, at både de nordiske og internationale atleter længes efter et rigtigt VM og at få mulighed for at konkurrere i publikumsfyldte arenaer igen - og desuden på hjemmebane, siger Emma Birgersson, som er PR- og kommunikationsansvarlig for Stihl Timbersports.

Til verdensmesterskabet gennemføres både holdkonkurrencer og individuelle konkurrencer. Som værtsland er Sverige sikret deltagelse, men hvilken atlet, der skal repræsentere landet, afgøres først i slutningen af august, hvor de nordiske mesterskaber finder sted.

Her konkurrerer nordiske atleter i 2022:

- Den 28. maj afholdes den populære og krævende konkurrence World Trophy samt juniorverdensmesterskabet Rookie World Championship, i Østrig.

- Den 3.-4. juni kæmper Nordens atleter til Nordic Trophy og Nordic Cup, på messen Elmia Woods i Jønkøping, Sverige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den 3. juli mødes de europæiske atleter til European Trophy i Frankrig. Her konkurrerer de om en plads til World Trophy 2023.

- Den 27.-28. august kæmper Nordens førende atleter til de nordiske mesterskaber og afgør titlen som nordisk mester og det afgøres hvilken atlet, der kommer til at repræsentere sit land til det individuelle verdensmesterskab.

- Den 11. september afgøres European Nations Cup i Schweiz. Hvert konkurrerende land sender to professionelle atleter og to Rookie-atleter for at afgøre titlen som bedste europæiske land.

- I weekenden den 28.-29. oktober er Sverige vært for VM i Timbersports for første gang. I Partille Arena, Göteborg kommer verdens førende atleter til at konkurrere både individuelt og som hold for deres nationer.