sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Sådan udfører du mindre bilreparationer hjemme i garagen

00:00
Hastighed: ???x
02:36

Din garage kan ikke kun bruges til opbevaring af din bil og opbevaring af haveredskaber. Du har også mulighed for at omdanne din garage til dit helt eget autoværksted

Det kræver dog, at garagen har en vis størrelse, da det kræver lidt arbejdsplads at rode med en bil, hvad end der skal foretages et hjulskift, udskiftning af en autopære eller noget helt tredje.

I denne artikel vil du blive klogere på, hvordan du kan udføre bilreparationer derhjemme i din egen garage. Du vil bl.a. kunne læse, hvilket udstyr og værktøj du skal bruge til formålet.

Du skal bruge en lift eller donkraft

Har du hænderne skruet rigtigt på, og nyder du at kaste dig ud i gør-det-selv projekter, så er der ikke noget, der skal afholde dig fra at reparere din bil på egen hånd. Du skal dog i første omgang sørge for at købe det fornødne udstyr.

Er der en ting, der er svært at undvære, hvis man vil reparere en bil derhjemme, så er det enten en lift eller donkraft. Det er nemlig alfa og omega, at du kan hæve din bil, hvis du skal kunne komme ordentligt til. Den simple løsning er en donkraft, der er let at montere og anvende.

I dit valg af donkraft er det særligt vigtigt, at du er opmærksom på donkraftens kapacitet. Hvis du f.eks. har en bil, der vejer 1.800 kg., så skal du gerne have en donkraft, der kan løfte 2.000 kg. for at være på den sikre side.

Gå ikke ned på værktøj

En lift eller donkraft gør livet lettere som gør-det-selv mekaniker. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at man ikke kommer langt, hvis man ikke også har adgang til en masse brugervenligt værktøj.

Står du netop og mangler værktøj til dine fremtidige bilreparationer, så kan et værktøjssæt være en god løsning. Med et sådant sæt får du alt det udstyr, du skal bruge til at reparere din bil.

Eksempelvis er Hogert Technik værktøjssæt praktisk i garagen, idet du får en masse skruetrækkere og tilbehør i ét sæt. Sættet byder på 47 dele og vejer samlet 1,7 kg. Selve kufferten, der er let at transportere, er i øvrigt fremstillet af plast. Det er i det hele taget et rigtig populært startsæt.

Du skal også have adgang til sikkerhedsudstyr

Det skal være trygt og sikkert at udføre bilreparationer derhjemme. Det kræver ikke kun, at du har det rette udstyr og værktøj. Det kræver også, at du har adgang til - og anvender - sikkerhedsudstyr af forskellig slags.

Først og fremmest bør du beskytte øjne og hænder - med henholdsvis briller og handsker. Derudover bør du hoppe i noget arbejdstøj, der tåler at blive beskidt og snavset. Det er trods alt svært at udføre bilreparationer uden at blive lidt beskidt.