Lyt til artiklen:

Rimas fandt ukrudtsløsningen i Østrig

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Et samarbejde med østrigske Keckex har båret frugt for maskinforhandleren Rimas i Løgstør.

Hos Rimas i Løgstør har man et ønske om at sælge miljøvenlige maskiner. I 2021 valgte forhandleren derfor, at der skulle findes et produkt til bekæmpelse af ukrudt på en mere simpel og miljøvenlig måde end de varmtvands-anlæg, der allerede var på markedet.

Ønsket var at spare så meget på dieselforbruget som muligt, samt at anlægget også skulle være vandbesparende og dermed miljøvenligt. Derudover skulle anlægget være enkelt, så omkostningerne ved driften kunne holdes på et minimum.

Løsningen fandt man i samarbejde med det østrigske firma Keckex. Entreprenørfirmaet havde gennem mange år udført ukrudtsbekæmpelse med varmt vand og haft gode erfaringer. Dog var anlæggene meget dyre og drevet af særdeles støjende motorer. Maskinerne var simpelthen ikke driftssikre og dertil dyre og besværlige at vedligeholde og servicere.

Derfor besluttede indehaveren af Keckex Michael Keckeis sig for at bygge sit eget anlæg. Det skulle være mere effektivt, lettere at vedligeholde og prisen skille holdes på et forsvarligt niveau. Produktet blev en succes, og Keckex er nu blevet en global spiller på markedet for ukrudtsbekæmpelse.

rich-media-1
Rimas har løsninger, hvor du kan afmontere det gamle gasudstyr på et køretøj og montere Keckex varmtvandsudstyr. Pressefoto.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I dag har Keckex og Rimas i Løgstør et samarbejde om produktion af frontsystemer til behandling af større overflader og kantsten. Keckex sælger også Rimas Last Truck med Keckex udstyr i Østrig.

Rimas har allerede solgt en række anlæg og opbygninger til Gentofte Kommune, som har meget erfaring med ukrudtsbekæmpelse ved hjælp af varmt vand. De bruger nu kun en fjerdedel så meget diesel som tidligere, skriver Rimas.

Keckex er også velegnet til el-køretøjer, da det har sit eget batteri og ikke skal bruge energi fra køretøjet.