Lyt til artiklen:

Brolæggerlaugets medlemmer ser tilbage på et godt år

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Der var meget at fejre til Brolæggerlaugets årlige generalforsamling i Blokhus.

Brolæggerlauget i DI Byggeri afholder generalforsamling i foråret og traditionen tro skifter arrangementet mellem landsdelene; Nordjylland i år. Coronapandemien har stukket en kæp i hjulet for at afholde generalforsamling, men nu efter tre år kan det endelig lade sig gøre at mødes fysisk.

- Vi har fået et godt år og i det hele taget været heldige under coronapandemien, men samtidig med at ordrebøgerne har været fulde har vi problemer med at skaffe brolæggersvende og lærlinge, og nu oplever vi prisstigninger og en begyndende mangel på materialer, siger oldermand Claus Erik Johnsen og fortsætter:

- Vores medlemmer sidder og regner tilbud i blinde, fordi det er meget uforudsigeligt, hvad der vil ske med priserne, og det gælder både på materialer og olie. Det har så sparket gang i en udvikling henimod brug af eldrevne værktøj og maskiner, siger han.

Bestyrelsen er genvalgt

På dette års generalforsamling var der genvalg af vice oldermand Carsten Grumsen, Arkil A/S, samt bestyrelsesmedlemmerne Theis Sterndorff Andersen, Køge Brolæggerfirma ApS, og Mikael Hougård fra Sallingelunde brolægning, mens den resterende del af bestyrelse ikke er på valg i år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Brolæggerlaugets bestyrelse er særlig optaget af at holde brolæggerfagets traditioner i hævd, og samtidig være åben over for nye og gode ideer.

Branchen er i fuld gang med at udvikle nye typer af værktøj og belægninger, der både kommer arbejdsmiljø og klima til gode, og man er desuden meget optaget af at få flere unge mennesker til at tage en brolæggeruddannelse. Oldermanden vil godt slå et slag for at flere brolæggervirksomheder melder sig ind.

- Alle landets brolæggervirksomheder kan søge optagelse i Brolæggerlauget, hvor der sidder eksperter, som kan hjælpe med arbejdsmiljøproblematikker, personalejura og meget mere, og som laugsmedlem er man altid velkommen til at ringe til mig for et fagligt råd, siger oldermand Claus Erik Johnsen.