Lyt til artiklen:

Trods afvikling af maskincenter: HCP lander overskud efter tre år med røde tal

00:00
Hastighed: ???x
03:07

En afvikling af maskincentret i Randers kostede for HCP, men koncernen er alligevel kommet ud af regnskabsåret med et overskud på 3,6 millioner kroner.

For første gang siden 2017 kan HCP, der blandt andet importerer Zetor-traktorer, fremvise et overskud på årsregnskabet. Det fremgår af koncernens årsregnskab for 2021.

Her er det lykkes maskinimportøren at hente et overskud på 4,5 millioner kroner før skat, hvilket bliver til 3,6 millioner efter skat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med til historien hører, at HCP i 2021 har afviklet maskincentret i Randers. Afdelingen i Randers lukkede med et underskud på 3,1 millioner kroner, som i sagens natur har kostet på regnskabet for hele koncernen. Og i det lys er Sten Fähnø Thomsen, koncernøkonomidirektør i HCP, importvirksomheden, meget tilfreds med koncernoverskuddet.

- Det var jo ikke så spændende tal, vi kom med fra maskincentret. Det er et udtryk for den oprydningsproces, vi har været i gang med i Randers. Det har kostet os en engangssum, siger Sten Fähnø Thomsen, der har set fremgang i koncernens andre grene.

- Hele vores importforretning er gået godt i 2021. Vores fire selskaber i norden har haft fremgang, så det er vi godt tilfredse med. Havde vi ikke haft afviklingen i Randers med i regnestykket, så havde det været et væsentligt bedre resultat for koncernen, fortsætter han.

Fokus på import

Sten Fähnø Thomsen fortæller, at man ikke lige for nuværende overvejer at starte op med et nyt maskincenter.

- Nej, vi har erkendt, at det ikke lige nu er detailhandel, der er vores kerneområde. Det er import samt at kunne levere til de forhandlere, vi har i Skandinavien, hvor vi har over 100 forhandlere. Der skal vi have suppleret med spændende ting på produktsiden. Samtidig kigger vi at styrke forhandlernetværket, både med nye forhandlere og med udvikling af aftaler for de eksisterende forhandlere, siger Sten Fähnø Thomsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at man i Norge har udvidet forhandlernetværket med fire nye forhandlere, og man kigger samme i retning på det danske marked. Han forventer, at udviklingen hovedsageligt vil være på park- og entreprenørsegmentet.

Leveringsudfordringer

Også hos HCP oplever man i øjeblikket udfordrende forhold, når det kommer til levering af nye maskiner.

- Vi oplever, at vi kan sælge det, vi kan skaffe. Vi har udfordringer med at få maskiner hjem, samtidigt er der en stor efterspørgsel. Det kommer sig nok af, at vores konkurrenter står i samme situation, så folk undersøger, hvor de kan få en maskine.

- Men det er gået fornuftigt. Det virker til, at der er fremgang på vej. Vi skal nok døje med det i nogle måneder frem endnu, og om vi kommer helt fri af det i andet halvår, tvivler jeg lidt på, siger Sten Fähnø Thomsen.

Man har hos HCP formået at imødekomme efterspørgslen ved at lægge større ordrer i efteråret. Det har hjulpet på nogle af punkter, fortæller koncernøkonomidirektøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For 2022 regner man i HCP med at lande et resultat, der mindst er på linje med overskuddet for 2021.