Lyt til artiklen:

Helms vil fylde endnu mere på Sjælland

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Når importørens nye center står færdigt til efteråret, vil man i højere grad selv kunne servicere Østdanmark.

RINGSTED: På god jysk maner har Helms TMT-Centret indkøbt de fleste byggematerialer til det kommende nye sjællandske domicil i god tid - og altså før materialepriserne stak helt af.

Derfor kan entreprenøren i netop disse uger gå i gang med opførelsen af byggeriet med facade ud til motorvej E20 ved Ringsted på en grund, der er nabo til Helms' nuværende sjællandske adresse.

rich-media-1
I forbindelse med Åben Maskinvej tidligere på foråret blev der taget første "spadestik" til byggeriet. Det skete med denne forsølvede Schäffer-skovl. Foto: Torben Jastram.

Mere plads og flere kunder

De nye lokaler betyder mere plads, ikke mindst på værkstedet, som vokser til firedobbelt størrelse. Og det er nødvendigt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har efterhånden været til stede med kontor på Sjælland gennem mere end 10 år, og i den tid har vi støt og roligt øget markedsandelen. Først på entreprenørsegmentet samt have/park og golf. Senest har vi øget vores produktprogram på landbrug, så det er også kommet godt med, og derfor er servicedelen i dag meget større end tidligere, fortæller distriktschef for Østdanmark, Kim S. Hansen, til Grøn Teknik.

Tre forhandlere på Sjælland

Han tilføjer, at man fremover i langt højere grad selv vil servicer slutkunderne, sammen med tre gode forhandlere.

- I dag har vi tre Schäffer-forhandlere på Sjælland - to i Roskilde og en i København, resten vil vi selv klare. Vi er der jo i forvejen med vores traktor import fra TYM & McCormik samt McHale og Textron (Jacobsen & Ramsomes, red.). Derfor vil vi i den kommende tid udvide medarbejderstaben markant. I første omgang med et par servicefolk, siger han.

Vokseværk hele vejen rundt

Salget af de populære knækstyrede Schäffer læssemaskiner er den klart største del af forretningen hos Helms TMT-Centret, som har haft importen af maskinerne gennem mere end 30 år.

- Vi har i dag vel nok verdens største reservedelslager til Schäffer, når man ser bort fra fabrikken i Tyskland. Hovedlageret i Herning har dag-til-dag levering i hele landet, og her på Sjælland har vi desuden et akutlager med de mest gængse dele som kabler, filtre, kontakter og så videre, siger Kim S. Hansen.

Udvidelsen af lokaliteten i Ringsted er altså ikke kun flere kvadratmeter. Det handler også om større udstilling, varelager, mere servicekapacitet og større værksted.

- Vi besluttede sidste år, at vi vil fylde meget mere i Østdanmark, og det kommer til at ske nu. Det vil kunderne opleve på egen hånd, når vi åbner de nye lokaler. Og allerede på Roskilde Dyrskue har vi skruet op for synligheden med større stand på en bedre og mere central placering, fortæller han til Grøn Teknik.