Lyt til artiklen:

Græstæppet på Brøndby Stadion er igen Danmarks bedste

00:00
Hastighed: ???x
03:12

Superliga-anførerne peger for andet år i træk på Brøndby Stadion som Danmarks Bedste Bane. Ceres Park i Aarhus tager andenpladsen, mens det igen i år er kunstgræsbanerne hos FC Nordsjælland og Silkeborg IF, der bliver hårdest bedømt.

Ti gange.

Det er det antal, græstæppet på Brøndby Stadion har scoret topkarakter i de 14 kampe, hvor udeholdets anførere har bedømt banen.

Dermed er Brøndby Stadion for andet år i træk - og tredje gang i alt - kåret til Danmarks Bedste Bane af spillerne.

- Vi må bare lette på hatten over det arbejde, som Chris og hans team leverer på Brøndby Stadion. Den står snorlige, og den respons, vi får fra spillerne, er meget, meget positiv. Det er fantastisk, at vi i Superligaen kan levere så flot en bane gennem en hel sæson, og det må være ambitionen, at vi kan få endnu flere baner af den kvalitet, siger Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Målet må være ensartede baner

Sammenlignet med sidste år er bedømmelsen af banerne generelt set gået frem. I sidste sæson dumpede spillerne syv baner, i år er det tal fire.

- Det er dejligt at se, at flere baner i denne sæson har fået en bedre bedømmelse end forrige sæson. Målet må være, at vi i Superligaen har nogle baner, der niveaumæssigt ligger så tæt på hinanden, så spillerne ikke oplever markante forskelle på underlaget fra den ene uge til den anden, siger Thomas Lindrup og fortsætter:

- Opgørelsen viser samtidig også, at de tre baner i top tre alle sammen er hybridbaner. Det, mener jeg, er værd at notere sig. Derudover springer det jo også i øjnene, at Superligaens to kunstgræsbaner får de to laveste bedømmelser af spillerne, hvor især Right to Dream Park rammer et niveau, som er uacceptabelt, siger Thomas Lindrup.

Hybridbaner er vejen frem

I Brøndby har de haft en hybridbane siden sæsonen 2016/2017, og spørger man groundsman Chris Hague, der dagligt passer og plejer banen sammen med sit team, så er hybridbaner vejen frem, hvis man vil højne banernes niveau i Danmark.

- Hybridbaner er de bedste i verden. Det er et naturligt kompromis, som han siger.

- Du har kunstgræsset, og du har naturligt græs. Spillerne er ikke begejstrede for kunstgræs, det ved vi, men det naturlige græs er udfordret på nogle tidspunkter om året, så det logiske kompromis er en hybridbane. Når du kigger globalt, så er de førende baner hybridbaner. Så ja, det er uden tvivl vejen frem, siger Chris Hague, der kan se tilbage på et år, hvor banen har præsteret på trods af mange kampe.

- Vi har haft et rigtigt godt år. Vi er tæt på 50 kampe på banen denne sæson, hvilket er mange. Den har præsteret virkelig godt. Der er altid nogle ting, du gerne vil forbedre, og der er altid nogle småting, vi kan forbedre. Vi vil ikke bare sidde stille. Der kommer en lille renovation denne sommer, og vi prøver at forbedre banen til næste sæson, siger Brøndbys groundman, der glæder sig over - igen - at vinde prisen.

- Det er stort at vinde prisen, og det giver dig en masse stolthed, siger han.

Chris Hague får til Brøndby IF's kommende hjemmekamp mod F.C. København overrakt 'Den Gyldne Greb' som det synlige bevis på, at Brøndby Stadion er kåret til Danmarks Bedste Bane.

Daniel har passet Parkens plæne i 15 år. Nu leder den garvede groundsman efter nye græsgange

Se også:

Daniel har passet Parkens plæne i 15 år. Nu leder den garvede groundsman efter nye græsgange