Lyt til artiklen:

Stemas har fuldt tryk på komprimeringen

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Pladevibratorer og jordlopper går som varmt brød - og firmaet har garderet sig mod følger af Covid og Putin med kæmpeindkøb.

Trods branchens generelle leveringsproblemer har Stemas i Hadsten og Roskilde foreløbig ingen problemer med at følge med efterspørgslen på især komprimeringsmateriel, som langes over disken i stort tal.

- Vi har købt ind i tide. Og vi har købt stort ind. Samtidig siger vi ja til alt, hvad vi får tilbud fra vores leverandører. Vi har taget imod læssemaskiner, som oprindelig var tænkt for det canadiske marked, og vi har netop fået dumpere, som en østrigsk forhandler havde bestilt, men ikke skulle have alligevel. Vi tager imod, fastslår direktør Robert Kjærgaard hos Stemas A/S.

Ekstra hal

- Det er rigtigt, at mange maskinhandlere kæmper med at få varer på hylderne. Vores holdning om, at hvis nogen har noget at sælge, så køber vi, reddede os sidste år og gør det igen i år. Vi har faktisk lejet en ekstra hal ved Hadsten for at sikre plads til et rigtig stort lager, siger Stemas-direktøren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er specielt det såkaldt lette grej fra Wacker Neuson, der ryger ind, pakkes ud og sendes afsted til kunderne. Både pladevibratorer, jordlopper og stavvibratorer til betonforarbejdning. Og både til konventionel drift og til batteri.

- Vores Wacker Neuson Zero Emission-maskiner hitter for alvor. Den grønne bevidsthed er rigtig slået igennem i bygge- og anlægsbranchen, og vi har faktisk ansat en specialist, som er dedikeret til udelukkende at sælge komprimeringsudstyr. Han hedder Peter Irgens, men har lynhurtigt fået navnet Peter "Light" med reference til, at det er light-materiellet, han tager sig af, fortæller Robert Kjærgaard.

To batterier og en lader

- Det elektriske grej bliver mere og mere populært, og jeg har virkelig kunnet mærke, at Wacker Neuson er et vildt godt brand. Produkterne har ry for høj kvalitet, og de rammer vores kundesegment meget fint, vurderer Peter "Light" Irgens.

- Nogle kunder skal lige vænne sig til, at anskaffelsesprisen på elektriske maskiner er højere, end på de tilsvarende konventionelle til benzin. Men når først man har maskinen og en lader med to batterier, så kører det uden træk i snor, men med en enkelt knap at trykke på. Uden at der skal hældes benzin på, uden choker og tillige helt uden vedligeholdelse. Og så kan man tilmed bruge de samme batterier på alle typer maskiner, siger Stemas' light-specialist.