Lyt til artiklen:

Super smal Solis med masser af kræfter

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Lintrup Maskinhandel har deres nye Solis 90N med på Roskilde Dyrskue.

Roskilde Dyrskue, der finder sted sidst i maj måned, bliver første sted, hvor Lintrup Maskinhandel for alvor viser deres nye Solis-traktor frem. Og det er ikke en helt almindelig model, der er tale om.

- Vi har fået en lidt større model. Det er en 90 HK traktor i en smalspors udgave. De smalle modeller er egent lavet til vingårde og lignende, men her i Danmark bliver de hovedsageligt brugt som fortovstraktor til rengøring og vedligeholdelse i kommunal regi og boligforeninger, fortæller Henrik M. Petersen fra Lintrup Maskinhandel.

- Den kommer som standard med frontvægtklods, men vi kan så montere den med frontlift og front PTO, så den for alvor er egnet til arbejde med koste og så videre, siger han.

Den nye Solis 90N er blot 148 centimeter bred. Den er udstyret med en fire cylindret dieselmotor med turbo og intercooler.

rich-media-1
Solis 90N er blot 148 centimeter bred. Pressefoto.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Første med vendegear

Modellen er den første med vendegear, og gearkassen kommer med 12 fremadgående samt 12 bakgear. Tophastigheden er 31,07 km/t, men i krybegear er den nede på kun 0,49 km/t ved 2.200 omd/min.

- Vi har den med på Roskilde Dyrskue. Vi har haft den et stykke tid, hvor vi har testet den af, og nu er vi klar til for alvor at gå ud med den, siger Henrik M. Petersen.

Solis 90N bliver er udstyret med en Folger frontlift med 1800 kilo løftekapacitet og 1.000 omd. front-PTO. I bag er der to dobbeltvirkendende fjernudtag og hydraulisk vognbremseventil. Der er almindelig gaffeltræk og højt vogntræk, og endelig er bagakslen med differentialespærre.

På kabinen er der to fremadrettede arbejdslygter i taget og to bagudrettede, og så er den udstyret med klimaanlæg.