Lyt til artiklen:

Ren bjergluft: Kun el-maskiner ved etablering af bike-trail

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Wacker Neuson stillere nu-emissions maskiner til rådighed, da et team specialister skulle etablerer mountainbike-spor i Schweiz.

Velosolutions er navnet på en virksomhed med mange års erfaring med trail-konstruktion. Virksomheden fik for nylig til opgave at etablere et tre kilometer langt spor til mountainbikere i smuk og bjergrig natur i Schweiz. Teamet benytte sig udelukkende af el-maskiner fra Wacker Neuson i forbindelse med arbejdet.

- Vi elsker Alperne, og det er bare dejligt at arbejde i de enestående omgivelser uden støj og udstødningsgasser. Vi anvender zero emission-maskinerne fra Wacker Neuson for naturens skyld. Manuelt arbejde udgør også en stor del af vores arbejde siger Roman Gadient, trailkonstruktør hos Velosolutions.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke kun anlægsarbejdet blev udført med E-maskiner, også transporten foregik ved hjælp af en elektrisk drevet lastbil.

- De emissionsfrie entreprenørmaskiner og entreprenørmateriel fra Wacker Neuson passer perfekt til Bettmeralp-konceptet, der er helt uden forbrændingsmotorer, fortæller Patric Stillhart, salgschef hos Wacker Neuson Schweiz.

Udgravningsarbejdet blev klaret med to Zero Tail-gravemaskiner EZ17e. Lithium-ion-teknologien opfylder maskinen de store krav til ydelse, holdbarhed og robusthed. Den store batterikapacitet sikrer, at de hydrauliske funktioner kan anvendes hele arbejdsdagen igennem med samme ydelse som ved den konventionelle model. Maskinerne blev opladet via elektricitetsnettet til de permanente snekanoner (415 volt).

rich-media-3
Her fyldes bånddumperen DT10e. Pressefoto.

Til transport af sand, jord og materialer ved trailsporet blev Wacker Neusons bånddumper DT10e anvendt. På grund af den lave placering af batterierne er den særligt stabil, hvilket især er en fordel i det uvejsomme terræn i Alperne.

Til jordkomprimeringen blev der anvendt to batteridrevne vibratorer APS1135e. Her er det en fordel, at den store kranbøjle er bygget stabilt og derfor også kan anvendes til lateral føring, som her ved trailkonstruktionen på skråninger.

rich-media-5
Batteridrevet vibrator. Pressefoto.