Lyt til artiklen:

To teleskoplæssere til teltudlejer

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Teltudlejer har erhvervet to eksemplarer af den kompakte Weidemann T4512.

Det handler om mere end plasticpløkke og små gummihamre, når Tom Rasmussen og Thomas Hjort drager på telttur. De kan pille telte til 20.000 kvadratmeter ned af reolerne på domicilet på Langebjerg i den østlige del af Roskilde. Telte på 3,4 meters længde kan stilles op efter hinanden. Da Covid 19 kradserede mest, assisterede de Hvidovre Hospital med 600 meter telt til brug som ambulancecentral.

- Nu tager vi hul på en sæson, hvor hr. og fru Danmark skal assisteres med gode rammer til forårskonfirmationerne, og sommerens mange teltkrævende begivenheder melder sig. Derfor er vi afhængige af at kunne håndtere de mange store telte rationelt, og så vælger vi altså at skifte ellers relativt nye og velfungerende maskiner ud med nye modeller. De to brugte har såmænd blot kørt hver 2000 timer på fem år, men der jo et eller andet særligt over nyt grej, forklarer Tom Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er salgskonsulent Regin Badeby Hansen hos Weidemann-importøren Stemas A/S, der har taget sig af leveringen af de nye tyske teleskoplæssere. Begge er den kompakte model T4512 med en bredde på blot 1,56 meter og under to meter i højden. Men med en løftehøjde på 4,50 meter.

Godt kendskab til Weidemann

- Vi fik vores første Weidemann i 2011. Den byttede vi så til to nye i 2016, og nu har vi så skiftet ud igen til to nye T4512'ere. Vi kender jo efterhånden Weidemann særdeles godt og véd, at vi får driftssikre maskiner af høj kvalitet. Samtidig har vi erfaring for, at Stemas som forhandler leverer god service. Det er en stor fordel ved maskinerne, at vi kan køre dem rundt på en lille trailer, siger Tom Rasmussen.

Han er grundlægger af og direktør for Roskilde Teltudlejning, som han i dag ejer sammen med makkeren Thomas Hjort, som er souschef i firmaet. Den første pløk blev slået i for 18 år siden, da Tom Rasmussen kørte til Nordjylland og købte tre brugte telte, 50 træ-klapbord og 200 stole, som han havde set på en auktion. Så var han li'som klar til at dække op til noget større. I dag er Roskilde Teltudlejning leveringsdygtig i borde, stole og service til 5000 personer og altså 20.000 kvadratmeter telte.