Lyt til artiklen:

Træer skal igen skabe liv på Ringgaden i Aarhus

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Midterrabatten på Ringgaden har stået tom, siden de gamle poppeltræer blev fældet i januar. Nu bliver de første nye træer plantet.

Inden længe vil trafikanter i Aarhus igen opleve at være omkranset af træer, når de kører på Ringgaden, skriver Teknik og Miljø, Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

I dag bliver de første af i alt 200 træer plantet i den tomme midterrabat på strækningen fra Silkeborgvej til Langelandsgade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er rigtig glade for, at vi igen får træer langs Ringgaden. De forskellige træarter er nøje udvalgt til stedet, og særligt med deres flotte høstfarver kommer de til at pynte på vejstrækningen, siger Martin Højholt, projektleder i Teknik og Miljø.

I midterrabatten bliver der plantet spidsløn, vintereg og rødask. De nye træer, som bliver plantet i grupper, skal give Ringgaden et mere varieret udtryk.

Med plantningen af de nye træer er der taget hul på en større, samlet plan for beplantning af Ringgaden. På sigt står blandt andet skillerabatten mellem vejen og cykelstien også overfor en forandring. Det bliver dog først en realitet, når det kan indgå i andet anlægsarbejde langs Ringgaden.

Først er det dog midterrabatten, der står overfor en forandring. De første 120 træer bliver plantet nu, og de resterende skal efter planen plantes i efteråret. Arbejdet, som starter ved Regensburgsgade, tager et par uger.

Plantningen foregår udenfor myldretiden, så den generer trafikanterne mindst muligt. Imens arbejdet står på, lukkes en vejbane i hver kørselsretning.