Lyt til artiklen:

Byggemodning igangsat på Ikast Complete

00:00
Hastighed: ???x
01:27

VIDEO: Et helt nyt, topmoderne træningsanlæg er på vej i Midtjylland. Byggemodningen på Ikast Complete er undervejs, og snart iværksætter man støbningsarbejdet til Guldminen og FCM-huset.

Efter første spadestik blev taget tilbage i januar måned 2022, er der nu for alvor kommet gang i bygge- og anlægsprojektet Ikast Complete. Her skal et nyt, moderne træningsanlæg stå klar i midten af 2023. Dertil kommer Guldminen, som bliver en idrætsfriskole, og FCM-huset som skal huse FC Midtjyllands førsteholdstrup og klubbens akademi.

Første spadestik til

Se også:

Første spadestik til "Ikast Complete" tages snart

- Lige i øjeblikket er vi i gang med at lave byggemodning, der hvor faciliteterne skal være. Inden for de næste 14 dage tager vi fat på støbearbejdet, fortæller Lars Vang, der er projektleder hos KPC Herning, som er entreprenør på projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
En Komatsu-dozer i færd med at sprede jord ud på grunden. Foto: Tim Søgaard.

Området bliver på størrelse med fem fodboldbaner, og der anlægges desuden et kunstigt "bjerg" på anlægget. Derudover bliver der anledning til at dyrke alverdens idrætsgrene på faciliteterne, der kommer til at tælle springgrave, løbebaner, klatrevægge, beachvolleybaner og meget mere.

Ikast Complete opføres i området ved Stadome, Sportstar College Ikast-Brande og førsteholdets træningsbaner på anlægget i Ikast, og faciliteterne vil være åben hele året rundt. FCM-Huset, Guldminen samt første etape af Ikast Complete står færdigt i sommeren 2023.

rich-media-4
På anlægget bliver der blandt andet plads til et kunstigt "bjerg," løbebaner, springgrave, klatrevægge og meget mere. Illustration: FC Midtjylland/Sweco Architects