Lyt til artiklen:

Nyt udbudsforskrift for brolægning

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Ændringer i forhold til Byggevareforordningen, almindelige arbejdsbeskrivelser og brolæggerens egenkontrol er nu indskrevet i Vejdirektoratets udbudsforskrift.

Et grundigt flerårigt udvalgsarbejde under vejregelgruppen for brolægning resulterede i starten af 2022 i, at Vejdirektoratet kunne offentliggøre afløseren for den tidligere udbudsforskrift for brolægning fra 2017. I forhold til den tidligere udbudsforskrift er der indarbejdet væsentlige ændringer om krav til materialer, som er i overensstemmelse med harmoniserede produktstandarder for varer til brolægning.

- Vigtigt for brolæggerne er det også, at beskrivelserne i de almindelige arbejdsbeskrivelser, AAB, nu er afstemt med DS 1136, som er standarden for brolægning og belægningsarbejder, fortæller udvalgets formand Claus Johnsen, som også er oldermand i Brolæggerlauget under DI Byggeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I AAB er der blandt andet introduceret afsnit om bygherrens og entreprenørens ydelser, samt afsnit om kontrolomfang og funktionelle krav.

- Dermed har vejregelgruppen under Vejdirektoratet fornyet og præciseret AAB, så der nu er skærpet fokus på, at formuleringerne ikke er vejledninger til hverken bygherren eller entreprenøren, men konkrete arbejdsbeskrivelser til brolæggeren. Nu fortsætter vi udvalgsarbejdet med opdatering af en tilhørende håndbog, slutter oldermand Claus Johnsen.

Yderligere oplysninger om Ny udbudsforskrift for Brolægning fra Vejdirektoratets hjemmeside.