Lyt til artiklen:

1500 besøgende købte 50 maskiner til Åben Maskinvej

00:00
Hastighed: ???x
02:52

Gensidig gensynsglæde hos maskinfirmaer og besøgende på Åben Maskinvej i weekenden.

To dage med Åben Maskinvej gav de fem maskinfirmaer Nicolaisen & Larsen, Scantruck, Hydrema, Helms TMT-Centret og Semler Agro besøg af ikke færre end godt og vel 1500 maskininteresserede. I løbet af de to åbent hus-dage blev solgt flere end 50 maskiner. Dertil kommer efterfølgende køb den kommende tid.

- Sælgerne hos de enkelte maskinhandlere fik masser af kontakter og forespørgsler, som der skal følges op på i den kommende tid. Det bliver et travlt forår, spår markedschef Dennis Faurby hos Scantruck A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elektriske dage

Godt vejr, om end koldt, gav masser af aktivitet på hele Kærup Parkvej, som er det officielle navn for maskinvejen. Flere steder havde maskinfirmaerne etableret demo-områder, som blev brugt flittigt. De fleste af maskinhandlerne havde samtidig kørt fremtiden i stilling i skikkelse af elektriske maskiner. En af dem, en Weycor minilæsser, var tilmed en verdensnyhed, skabt af Scantruck i samarbejde med Weycor-fabrikken. Maskinen tog også en tørn i demo-området og demonstrerede både stor effekt og brydekraft.

rich-media-2
Foto: Tim Søgaard.

JCB-importøren Nicolaisen & Larsen benyttede lejligheden til at vise sit nye showroom og -testområde frem. Den britiske maskinkæmpe er fremme i skoene med de elektriske maskiner, og den danske forhandler kunne præsentere en række forskellige maskiner til batteridrift.

Hydrema i den anden ende af maskinvejen laver tingene selv. Firmaet er Danmarks eneste producent af store entreprenørmaskiner og viste de knækstyrede rendegravere 906G og 926G.

Den nye

For Helms TMT-Centret blev det sidste Åben Maskinvej i de kendte rammer. Firmaet rykker over på nabogrunden og bygger nyt, som skal stå færdigt til indflytning senere på året.

Nærmeste nabo til Helms TMT-Centret er den nye dreng i klassen. Tidligere stod der Mertz over indgangen, men nu er Semler Agro flyttet ind og overtager hele bygningen, når Helms er på plads i det nye Ringsted-domicil. Semler Agro skal først havde bygget om, men gjorde alligevel klar til at debutere med John Deere, Väderstad, Kramer og andre mærker som en del af maskinvejens femkløver.Efter de to dage kunne firmaerne konstatere, at det var blevet til gensidig gensynsglæde på maskinvejen i Ringsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Foto: Tim Søgaard.

- Flere end 1500 besøgende viser tydeligt, at entreprenører, anlægsfolk og landmænd havde savnet Åben Maskinvej og mulighed for at sparke både dæk og larvebånd. Og på vegne af alle fem firmaer kan jeg roligt sige, at glæden over to gode åbent hus-dage i den grad er gengældt. Både salgsfolk og teknikere har savnet det direkte møde med kunderne efter, at vi måtte springe over Åben Maskinvej i fjor som følge af corona-restriktionerne, siger Dennis Faurby hos Scantruck A/S.