Lyt til artiklen:

Unicontrol firedobler både omsætning og bundlinje

00:00
Hastighed: ???x
04:45

Unicontrol, der automatiserer i entreprenørbranchen med 3D-maskinstyring, præsterede voldsom vækst i 2021.

Unicontrol i Odense, der automatiserer i entreprenørbranchen med 3D-maskinstyring, præsterede voldsom vækst i 2021.

Omsætningen steg fra godt otte millioner til over 30 millioner kroner og det sorte tal på bundlinjen voksede fra to til otte millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kun tre år gamle virksomhed ekspanderede i den grad på verdensmarkedet med en eksportvækst fra en halv million i 2020 til 20 millioner kroner i salg til kunder i udlandet i 2021.

Markedsprognoserne for entreprenørmaskiner tegner til en fortsat fremgang i 2022, hvor målet er en omsætning på 73 millioner kroner.

Tallene i Unicontrols netop offentliggjorte årsregnskab for 2021 taler deres eget sprog. Folkene i Unicontrol er på blot tre år lykkedes med at skabe en sund forretning og en ny arbejdsplads med nu 30 nye jobs og snart yderligere 20 stillinger.

Opkomlingen har udfordret et konservativt marked ved at udvikle en nem og effektiv 3D maskinstyringsløsning, der gør gravemaskineførere i stand til at arbejde betydeligt mere effektivt.

Tidligere fandtes disse løsninger kun til større entreprenørmaskiner; Unicontrol knækkede koden og udviklede en nyskabende teknisk løsning, der er rentabel at installere i alle størrelser og typer maskiner, også mindre gravemaskiner, rendegravere og gummigeder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Imponeret over team og resultater

Unicontrols bestyrelseformand og investor Thomas Visti, som var en af nøglepersonerne bag to af Danmarks toneangivende robotfirmaer, Universal Robots og Mobile Industrial Robots, er imponeret over teamet og resultaterne i den fynske pionervirksomhed.

- Sammenligner man Unicontol med både Universal Robots og MiR, må man sige, at de performer bedre både på top- og bundlinje, end vi gjorde, da vi var på samme stadie som virksomhed. Det er meget stærkt af så en ung virksomhed at levere et så flot overskud, specielt når man tænker på, hvordan der er blevet investeret i produktudvikling, medarbejderstab og etablering i nye markeder. 2022 ser allerede nu meget lovende ud, og jeg forventer, at vores forsatte aggressive investering i eksport gør, at vi også kommer i mål med vores ambitiøse forventninger til året, fortæller Thomas Visti og fortsætter:

- På byggepladserne er der høje krav til tempo, præcision og dokumentation. Den udfordring imødekommer Unicontrol med digitalisering og automatisering af arbejdsgange, siger Thomas Visti, der sammen med en anden kendt robotinvestor, Lasse Kieffer, gik ind i selskabet i sensommeren 2020, hvor selskabet også flyttede ind i virksomhedsfællesskabet Visti Unlimited i Odense. Nu leder selskabet efter eget domicil i samme by, da væksten er ved at sprænge rammerne.

Nem købsbeslutning

Byggebranchens travlhed afspejles på efterspørgslen på 3D maskinstyring. Det konstaterer Unicontrols CEO Niels Bjerregaard.

- Digitalisering tilbyder en voldsom effektivisering af processerne på byggepladsen, som trækker nogle heftige besparelser med sig for entreprenørerne. Det retfærdiggør en investering i vores udstyr både ved køb af nye maskiner, men også ved opgradering af den installerede base af maskiner, hvor for eksempel Tyskland repræsenterer et kolossalt penetreringspotentiale. Derfor forventer vi i år mindst at øge vores omsætning til det dobbelte af 2021-salget, siger Niels Bjerregaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som et led i professionaliseringen af organisationen trådte han ind i selskabet i maj 2021, så stifterne Ehsanullah Ekhlas, Zbigniew Niemczyk og Kasper Hartvig Andersen kunne fokusere fuldt ud på udvikling af salget, teknologien og produktionen. Niels Bjerregaard har fokus på at værne om den særlige ånd, der hersker i Unicontrol:

- Her er der en drivkraft, energi, humør og en attitude, som gør, at vi ikke dvæler længe ved tingene. Folk får mulighed for at vise, at de kan lægge fra land, fordi der er en klar plan og strategi at navigere efter. Det betyder også, at vi tester ansøgere på, om de kan holde til at komme ud, hvor de ikke kan bunde, fortæller Niels Bjerregaard.

500+ gravemaskiner

Unicontrol sælger sine løsninger via forhandlere i de enkelte lande, og for at sikre dem og slutbrugerne en nærværende lokal introduktion og support har selskabet nu etableret lokale kontorer på nogle af de største markeder, herunder Polen, Benelux og USA.

Siden lanceringen af de første produkter i 2019 er mere end 500 entreprenørmaskiner i mere end 15 lande blevet opgraderet og digitaliseret med Unicontrols teknologi. Herhjemme er blandt andre Per Aarsleff og HM Entreprenør er hyppige kunder hos Unicontrol.