WS-Tech importerer blandt andet hollandsk lavtryks udstyr fra Waterkracht, der også kommer i en elektrisk model, som kan klare en fuld arbejdsdag på en opladning.

Foråret er lige om hjørnet, og snart begynder sæsonen for ukrudtsbekæmpelse, hvor kommunerne gennem de senere år efterhånden har lagt kemien på hylden og i stedet bruger alternative bekæmpelsesformer.

En af mulighederne er brug af varmt vand, og her kan importøren WS-Tech fra Korsør blandt andet tilbyde hedvandsudstyr fra den hollandske producent Waterkracht.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Waterkracht er pioner inden for pesticidefri ukrudtsbekæmpelse med kogende vand og har været på marked ca. 15 år. De har produktion og udvikling i Holland, hvor de løbende har tilpasset sig marked med levering af maskiner til mange segmenter, som blandt andet er boligselskaber, kirkegårde, anlægsgartnere, entreprenører, kommuner mm. Men vi ser også nye kunder så som gartnerier og juletræsproduktion, som viser interesse for pesticidfri ukrudtsbekæmpelse, siger Martin Steffen fra WS-Tech.

Modellerne har et tilpasset lavtryks vandforbrug med en brænder/kedel, som kan levere 99 grader varmt vand kontinuerligt med indbygget temperaturkontrol, da svingende temperatur giver dårligt resultat og der skal gives flere behandlinger gennem sæsonen.

Waterkracht producerer håndholdte modeller gennem deres WeedMaster S, M, eM og L program, hvor WeedMaster S og eM kan leveres elektrisk drevet med litium batteri til en fuld arbejdsdag med ukrudtbehandling.

De forskellige anlæg kan monteres på trailer, pickup, ladbil, kirkegårds-eltruck, varebil mm.

- Desuden kan Waterkracht model TC Vision tilbyde sensor-/kamera-teknologi, som præcist bekæmper ukrudtet, hvor det er - og dermed sparer på vandet og ikke bruge unødig energi. TC Vision er monteret på en redskabsbære og tilbydes på blandt andet Kärcher, Holder og Multihog, siger Martin Steffen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at TC Vision anlæg allerede er operative i Kalundborg, Vallensbæk og Kolding kommuner.

Både Waterkracht og de øvrige mærker, som WS-Tech importerer, sælges og serviceres i Østdanmark gennem Havdrup Maskinforretning, mens man er i dialog med andre aktører om Vestdanmark.