Lyt til artiklen:

Træagendaen i fokus på Build in Wood

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Det er femte gang, at Building Green afholder trækonferencen Build in Wood, og i år inviterer de byggebranchen indenfor i unikke lokaler i The Plant Cph. Ifølge Building Green er der sket en udvikling i forhold til træbyggeri i Danmark de seneste år, men der er fortsat et stort potentiale for mere træbyggeri:

- Siden Build in Wood blev afholdt første gang i 2018, er der sket meget inden for professionelt træbyggeri i Danmark. Vi har i dag flere cases og opførte bygninger, og vi har erfaringer, vi kan dele på tværs af branchen. Samtidig med udviklingen i Danmark skal vi fortsætte med at blive inspireret af udlandet og lære af de erfaringer, andre har gjort sig, siger Sarah Elhauge, administrerende direktør for Building Green.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Træet som ressource

Det er vigtigt at kende til både muligheder og udfordringer med træbyggeri, hvis vi skal have mere træbyggeri i Danmark. Derfor spiller det en stor rolle i programmet til årets Build in Wood. Der er lagt mange tanker og research bag programmet, lyder det fra Building Green, og programmet går i dybden med temaer som træets potentiale, udfordringer og muligheder med træbyggeri, træet som ressource og valg af byggesystem.

- Programmet er udviklet på baggrund af omfattende research, hvor vi har talt med arkitekter, ingeniører, leverandører og specialister, og derefter udvalgt de emner, der fylder mest i hverdagen, og hvor der er flest muligheder eller udfordringer, så vi kan udbrede træbyggeriet. Hvis vi skal i mål med vores klimamål, skal almindelige boliger, almene boliger, kontorbygninger og store flotte konstruktioner alle være en del af træbyggeriet i Danmark, og det vil vi gerne være med til at sprede den nødvendige viden om, fortæller Sarah Elhauge.

Internationale træeksperter

Det omfattende program til de to dages trækonference indeholder fire forskellige spor, så det kan tilpasses til den enkelte deltageres behov i forhold til træbyggeri lige nu. Der er noget for enhver smag med spor som brandstrategier, æstetik, akustik og livet med træ.

Derudover er der 40 talere på programmet og flere udenlandske træeksperter som blandt andre svenske Stefan Sjöberg fra Kjellander & Sjöberg Architects, norske Siv Helene Stangeland fra Helen & Hard og Brendan Macfarlane fra Paris-tegnestuen Jakob + Macfarlane.