Lyt til artiklen:

Anlægsgartnere går grønnere veje

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Hos anlægsgartner Grøn Vækst A/S har man netop taget næste skridt mod mere grøn omstilling, med midler fra EU-projekt, som støtter erhvervslivet post-corona.

Biodiversitet, klimaforandringer- og tilpasning og plads til naturen, er emner der er kommet for at blive. Og netop i anlægsgartnerfaget er der mange muligheder for positiv påvirkning, fra grønne arealer med høj biodiversitet, til byparker med C02 sugende træer.

Men der er også meget negativ påvirkning, da branchen har et højt forbrug af maskiner, køretøjer og kemi, og en kompleks værdikæde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For den landsdækkende B2B virksomhed Grøn Vækst A/S, har det imidlertid været svært at vide præcis hvor man skal starte, for at blive mere bæredygtige.

Derfor søgte de i slutningen af 2021 virksomhedsprogrammet SMV:Grøn og fik for nylig tilsagn om et tilskud på lige over 200.000, som skal hjælpe til at skubbe på deres bæredygtige udvikling, via rådgivning og kompetenceopbygning.

Ordningen fungerer ved, at virksomheden selv lægger medarbejdertimer, men får betalt udgifter til rådgivning.

rich-media-2
Alle virksomheder bør forholde sig aktivt til bæredygtighed som tiderne er nu, mener direktørerne Thomas Olesen og Jakob Kristensen, Grøn Vækst A/S. Pressefoto.

Fokus på miljø

Den cirka 150 mand store virksomhed har allerede fokus på miljø og er ISO certificerede i miljøledelse, men EU -tilskuddet har givet de ekstra ressourcer der skulle til:

- Tilskuddet åbner op for rådgivning og opkvalificering udefra, hvilket klæder os og vores medarbejdere på, til finde de løsninger, som giver bedst mening i forhold til miljømæssig bæredygtighed. Det betyder også, at vi bedre kan rådgive de af vores kunder, der gerne vil gøre en forskel for natur og miljø, siger direktør i Grøn Vækst A/S Thomas Olesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erhvervsmæssige fordele

For anlægsgartnervirksomheden er der primært fordele ved at se mere på bæredygtighed, også selvom det indebærer nogle udgifter her og nu:

- Vi ser det her som en investering, for vi oplever en klar stigning i kunder der enten er nysgerrige på eller dediceret efterspørger løsninger, såsom f.eks. omlægning til biodiversitetsvenlige arealer. Dertil er der efterspørgsel på at vi som leverandør selv er bæredygtige i vores arbejde, for eksempel at vi bruger eldrevne maskiner fremfor benzindrevne, siger direktør i Grøn Vækst A/S Jakob Kristensen.

Andre aspekter ved aktivt at arbejde med bæredygtighed som en SVM, kan være at man er bedre rustet til kommende lovændringer på miljøområdet, bedre rekrutteringsmuligheder, en mere agil og omstillingsparat organisation, samt besparelse på en række udgifter. Ifølge net mediet CSR.dk bliver bæredygtighed ligefrem en giga god forretning.

Grøn programmet varer et år, og efterlader efter planen Grøn Vækst A/S med en tydelig grøn plan, og et bæredygtighedsuddannet medarbejderkorps.