Lyt til artiklen:

OKNygaard afleverer stort projekt i Valby

00:00
Hastighed: ???x
02:18

OKNygaard afleverede mandag det store projekt Kulbaneparken i Valby.

Snart kan Kulbanekvarterets beboere og besøgende glæde sig over en ny, grøn aktivitetspark. Kulbaneparken er Valbys nye åndehul på 44.000 kvadratmeter, og den strækker sig næsten en kilometer fra Retortvej til Vigerslevvej i København-bydelen.

Den er anlagt ovenpå Ringstedbanens tunneldæk og tæller både en kunstgræsbane, bemandet aktivitetsplads, amfi-scene, kunstlandskab, cykelsti, regnvandsbassin med faciliteter til gadeidræt og meget mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Foto: Jakob S. Frederiksen, OKNygaard.

Kulbaneparken er udviklet af kvarterets beboere, foreninger og aktører i samarbejde med Københavns Kommune, men det er OKNygaard, der har stået for at realisere tankerne.

Formand hos OKNygaard Jim Zachariassen, fortæller om projektet:

- Det her projekt er anderledes, fordi der ligger en tunnel under parken. Det har jo betydet, at der var nogle ting, vi ikke bare kunne. Der skal eksempelvis tages højde for, hvor tæt man må komme på fundamentet, og hvor tunge maskiner, man kan anvende til arbejdet.

I og med, at man har måttet bruge mindre maskiner til arbejdet, har det også taget længere tid, end et lignende projekt ellers ville.

rich-media-3
Foto: Jakob S. Frederiksen, OKNygaard.

Kulbaneparken skiller sig også ud fra andre projekter, fordi der er arbejdet meget med niveauforskelle, fortæller Jim Zachariassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke så tit, man laver kuperede arealer, som vi har gjort her, siger han.

Der er eksempelvis lavet et udsigtstårn på en mindre bakke.

Har historien med

Kulbaneparken ligger på det areal, hvor det gamle Valby Gasværk lå. Gasværket blev ødelagt af en kraftig eksplosion i 1964, hvorefter området blev ryddet, og der blev opsat beboelsesejendomme på stedet.

Gasværket har spillet en stor rolle i tankerne omkring parken. Læhegn markerer eksempelvis eksplosionslinjer i landskabet i parken og mange installationer er enten navngivet eller udformet med tanke på områdets historie.

rich-media-5
Foto: Jakob S. Frederiksen, OKNygaard.

Kulbaneparken har været en del af et det store projekt "Områdefornyelsen Kulbanekvarteret," som forløb fra 2016-2021, og hvor der er blevet søsat flere initiativer i kvarteret. Kulbaneparken har været en af de centrale temaer. Arbejdet på Kulbaneparken begyndte i november 2020 og den vil blive åbnet officielt i begyndelsen af maj måned.