Lyt til artiklen:

"Åben Maskinvej" klar til comeback efter corona

00:00
Hastighed: ???x
04:40

De fem maskinfirmaer i Ringsted har sat kryds i kalenderen den 4. og 5. marts

Foråret nærmer sig, og en populær forårsbebuder for entreprenører, maskinførere, landmænd og andre med interesse for entreprenør- og landbrugsmaskiner er klar til comeback. Arrangementet "Åben maskinvej" i Ringsted genopstår, efter at Covid-19 hældte grus i hydraulikolien sidste år.

De fem maskinfirmaer på maskinvejen - Kærup Parkvej - i Ringsted melder nu klar til at genoptage den gode tradition med at koble ikke færre end fem åbent hus-arrangementer inden for 650 meter sammen. Det sker fredag den 4. og lørdag den 5. marts, hvor skinnende maskiner i stort antal lines op til at tage imod forventelig rigtig mange gæster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Scantruck er også klar med masser af både velkendt og nyt til såvel entreprenør- og anlægsbranchen, som industrien og landbruget. Pressefoto.

Kærup Parkvej tæt på Vestmotorvejen ved den nordøstlige ende af Ringsted er om noget Danmarks maskinvej. Nicolaisen & Larsen med dansk JCB-forhandling tager imod lige, når man er svinget ind på vejen. 350 meter længere har Scantruck en lang stribe maskinmærker på menuen. Blandt andre Komatsu, Manitou, Weycor, Sennebogen, McCloskey og flere lift-mærker.

Og så er der kun 250 meter ned til Hydrema på den ene side af vejen og både Helms TMT-Centret og Semler Agro lige overfor. Helms har blandt andet Schäffer, McCormick og TYM på programmet, mens Semler Agro byder på mærker som Väderstad, Kramer, Sulky og John Deere.

Nyt showroom og testområde

Nicolaisen & Larsen benytter "Åben maskinvej" til for første gang at åbne dørene til Skandinaviens største og nyeste JCB-showroom og testområde. Her bliver der særligt fokus på de grønne maskiner. Blandt andet bliver der lejlighed til at opleve den elektriske minigraver JCB 19C-1 samt den elektriske teleskoplæsser JCB 525-60 E-tec. Tillige præsenterer firmaet de helt nye 21 og 26 meter rotationsteleskoplæssere JCB 555P210R og 555P260R.

De mange mærker

Scantruck er også klar med masser af både velkendt og nyt til såvel entreprenør- og anlægsbranchen, som industrien og landbruget. Firmaet prioriterer den grønne omstilling, og derfor rummer det store sortiment både el- og batteridrevne maskiner og naturligvis mange på traditionelle brændstoffer, men med nyeste opdaterede miljø-motorer.

Scantrucks to helt store mærker er Komatsu og Manitou, men tillige har en række andre internationale topmærker også dansk adresse hos Scantruck. Det gælder blandt andre Weycor, Sennebogen, McCloskey, og de tre lift-producenter PB Platforms, GMG og Platform Basket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til "Åben maskinvej vil også Scantrucks in-house afdeling for avanceret maskinstyring spille en væsentlig rolle med information om Smart Construction.

Nye der kendes på knækket

Hydrema ruller den helt nye serie af knækstyrede rendegravere i stilling med modellerne 906G og 926G.

Alsidig rendegraver får omfattende opdatering

Se også:

Alsidig rendegraver får omfattende opdatering

- De nye rendegravere opfylder Stage 5-emissionskravene, og der er også sket en lang række af opdateringer på andre områder. Motorhjelmen kan hæves elektrisk via en fjernbetjening, hvorfra man også kan tænde lyset på maskinen. I kabinen er der kommet nyt interiør med en køleboks, nyt bagrudearrangement, multijustérbare armlæn og mulighed for ventileret sæde. Samtidig er der endnu flere muligheder for tilpasning af joysticksene til den enkelte fører i displayet med blandt andet ombytning af funktion og retning på rullerne, forklarer afdelingsleder Dan Madsen hos Hydrema.

rich-media-5
Hydrema ruller den helt nye serie af knækstyrede rendegravere i stilling. Pressefoto.

Helms bygger nyt

Helms er i gang med nybyggeri og flytter i år Helms TMT-Centret til nye og moderne rammer. Men det betyder ikke farvel til Kærup Parkvej. Firmaet bygger på nabogrunden til den nuværende placering. Det sker for at kunne rumme den udvikling, som virksomheden er i med importen af blandt andet Schäffer mini- og teleskoplæssere, traktorer fra McCormick og TYM, samt græshåndtering fra McHale med pressere, indpakkere, river og skiveskårlæggere. Helms TMT-Centret er tillige importør af blandt andet Jacobsen og Ransomes fra Textron.

rich-media-6
Helms er i gang med nybyggeri og flytter i år Helms TMT-Centret til nye og moderne rammer. Pressefoto.

Semler Agro rykker ind

Semler Agro benytter Helms TMT-Centrets flytning til også at få adresse på Kærup Parkvej. Firmaet overtager nemlig Helms-bygningen helt for enden af maskinvejen, hvor ombygningen af det nye domicil skrider planmæssigt frem - næsten. Der er foretaget mindre justeringer i tidsplanen, men det afholder ikke Semler Agro fra at være en del af "Åben maskinvej" i 2022. Til lejligheden møder virksomheden med populære produkter fra John Deere, Väderstad, Kramer og Sulky, og tillige et større udvalg af merchandise fra John Deere.